Anasayfa Haber Microsoft Akıllı Saat Yapmak İstiyor

Microsoft Akıllı Saat Yapmak İstiyor

Microsoft'un akıllı saat üzerinde çalıştığı söylentisi yayılmaya başladı.
Microsoft'un akıllı saat üzerinde çalıştığı söylentisi yayılmaya başladı.
Microsoft'un akıllı saat üzerinde çalıştığı söylentisi yayılmaya başladı.
Microsoft’un akıllı saat üzerinde çalıştığı söylentisi yayılmaya başladı.

Akıllı saat söylentilerine katılan yeni isim Microsoft oldu.

Apple ve Samsung’un ardından Microsoft’un da akıllı saat üzerinde çalıştığı söylentisi yayılmaya başladı. Söylentiye göre Microsoft 1.5-inç boyutlarında dokunmatik ekran desteğine sahip akıllı saat için tedarikçileriyle görüşmeye başladı.

Microsoft’un bağlantı halinde olduğu tedarikçisinden 1.5-inçlik ekran prototipi göndermesi istediği söylentisi gazetelerde kendisine yer buldu. Adı açıklanmayan tedarikçinin sözlerinde doğruluk payı olsa bile Microsoft açıklama yapmaktan kaçındı.

Microsoft daha önce buna benzeyen bir cihazını tanıtma imkanı bulmuştu. Smart Personal Object adı verilen teknolojiyi ilk kez 2002 yılında tanıtmıştı. Ancak ürüne olan ilginin az olması ve performans bakımından yetersiz kalması yüzünden proje geriye çekilmişti.

Washington, Redmond merkezli firma son zamanlarda teknolojik araç-gereçler bakımından da adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Windows 8 işletim sisteminin ardından piyasaya sürülen Microsoft destekli tablet ve telefonlara olan ilgi yoğun olmasa da bekleneni vermişti. Bu yüzden Microsoft yeni alanlara doğru yönelmeye ve pazar payını artırmaya çalışıyor.