Anasayfa Haber Süper Botnetlerin DDoS Saldırıları Artıyor

Süper Botnetlerin DDoS Saldırıları Artıyor

Botnet Haritası
Botnet Haritası

İnternet üzerindeki DDoS saldırıları katlanarak artıyor. İşte süper botnetler kullanılarak yapılan inanılmaz saldırılar ve hedef aldıkları…

Botnet Haritası
Botnet Haritası

İnternet sitelerini çökertmek için yapılan saldırıların gittikçe arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Özellikle WordPress ve Joomla gibi altyapıları kullanan internet sitelerine düzenlenen saldırılar, daha önce botnetler tarafından yapılan saldırılardan daha iyi koordine ediliyor.

Eskiden botnet saldırıları için virüs bulaştırılan ev ve iş bilgisayarları kullanılırdı. Ancak ev ve iş bağlantılarının yavaşlığı yüzünden artık sunucular hedefleniyor. Botnetin parçası haline getirilen sunucuların çok daha hızlı internet bağlantıları ve bol sistem kaynakları, daha büyük saldırılara imkan tanıyor. WordPress ve Joomla sitelerinde zayıf şifre kullanan bloggerlar ya da site sahipleri de bu botnetler için iyi birer hedef oluşturuyor.

DDoS Nedir? Ne Demektir?

DDoS, yani Distributed Denial of Service saldırıları sitelere çöp veri ya da Brute Force kullanıcı adı – şifre deneme saldırıları yağdırarak ele geçirmeyi, ele geçiremediklerini de hizmet veremeyecek derecede yoğun sistem kaynağı kullanımıyla devredışı bırakmayı amaçlıyor. Ele geçirilen siteler uzaktan toplu bir şekilde yönetilerek ortak hedefleri veri yollayarak vuruyor, bu da toplu bir saldırı yöntemi olarak saldırıyı organize eden kişiyi direkt ortaya koymuyor.

2013’ün ilk çeyreğinde saniyede 48.25 gigabit bandwidth kullanan saldırılar 130 Gbps’ye kadar çıkabiliyor. Oysa geçtiğimiz yıl ortalama saldırı hızı 6.1 Gbps düzeyindeydi. Saldırı süresi ise ortalama 28.5 saatten, 34.5 saate çıkmış durumda. Önümüzdeki aylarda saldırı gücünün 200 Gbps’ye ulaşması bekleniyor.

Ele geçen her sunucu bu süper botnetlerin gücüne güç katıyor. Daha önce hiç ortaya çıkartılmamış botnetlerin birden bire uyanarak saldırıya geçmesi karşısında hükümetler, şirketler ve güvenlik uzmanları da alarma geçmiş durumda. Bu büyük çaplı saldırılar çok iyiyönetiliyor, arkalarında ise gayri resmi ya da resmi operasyon yapan devletlerin ya da suç örgütlerinin olması ihtimali çok yüksek.