Anasayfa Makale İncelemeler Transcend JetFlash 700 İnceleme

Transcend JetFlash 700 İnceleme

Depolama konusunda farklı çözümler sunan Transcend’in 16 GB kapasiteli JetFlash 700 USB belleğini inceliyoruz.

Transcend kişisel olarak beğendiğim bir markadır. Firmanın StoreJet 25M modeli dayanıklı sabit diskini nereden baksanız 2 yıldır kullanıyorum ve onlarca darbeye rağmen disk halen sapasağlam çalışıyor. Taşınabilir bir disk için bu süre epey uzun zira mekanik diskler kısa sürede bozuluyor. Fakat Transcend’in bu modeli ABD ordusu tarafından onaylı ve masa mesafesinden düşmeye dayanıklı bir model. Bugün inceleyeceğimiz JetFlash 700 ise daha çok performans ve taşınabilirlik odaklı bir depolama aracı.

JetFlash 700, USB 3.0 arabirimini kullanıyor. USB 3.0’ın hız farkına o kadar çok alıştım ki, şu saatten sonra ofise USB 2.0 arabirimli bellek gelse inanın incelemeye tenezzül etmem. JetFlash da bu hızın nimetlerinden yararlandığını iddia eden bir bellek. Tabi bundan emin olmak için cihazı bazı testlere tabi tutacağız. Testlere geçmeden önce bellek hakkında biraz bilgi verelim.

RecoveRx

JetFlash 700’ün rengi siyah. Üzerinde mavi bir gösterge ledi var ve bu led sürekli yanıyor. Dosya aktarımı esansında ise yanıp sönerek size bilgi veriyor. Ürünün ömür boyu garantili olması hoş. Tabii ki 5 sene sonra 16 GB’ın yetersiz olacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Yine de bu garanti Transcend’in ürüne güvenini gösteriyor ki çok hoş bir durum. Beraberinde ek yazılım ile gelen donanımları severim. Transcend de RecoveRx ile bu sevdiğim firmalar arasına girmeyi başarıyor. RecoveRx sürüm 2.0.0.0, Windows 8 ile de uyumlu çalışan bir yazılım. Yazılımın içerisinde bellekten veri kurtarma, formatlama ve şifre koruması koyma gibi seçenekler mevcut. İndirme sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazılımın Mac ile de uyumlu olduğunu belirtelim.

JetFlash 700 ile birlikte gelen bir başka yazılım da Transcend Elite.  Transcend Elite de içerisinde birden çok işlev barındıran bir yazılım. Gerçek zamanlı, akıllı yedekleme, eski yedeklerden dosya kurtarma, dosya şifreleme, favori internet sitelerinizi beraberinizde taşıyabilme ve USB belleğinizi bilgisayarınızı kilitleyecek şekilde yapılandırma gibi çok güzel özellikler sunuyor.

JetFlash 700’ün boyutlarına baktığımızda etrafındaki diğer UBS portlarını bloke etmeyen, serçe parmağınızın kalınlığında bir USB bellek olduğunu söyleyebiliriz. Fiziksel boyutları 61.5mm uzunluk, 18.59mm genişlik  ve 8.7mm kalınlık şeklinde. Belleğin ağırlığı ise 8.5 gram. Testini gerçekleştireceğimiz JetFlash 700’ün tam modeli ise TS16GJF700. Ürünün Türkçe kullanma kılavuzuna buradan ulaşılabiliyor. Tanıtım sayfası ise burada yer alıyor.

Tüm bu bilgilerden sonra belleğin testine geçebiliriz. Test bilgisayarımız NEC USB 3.0 portları taşıyan MSI GT680. Test yazılımı olarak ise CrytsalDiskMark’ın an itibarı ile en güncel sürümü olan 3.0.2f  sürümünü kullanıyoruz.

JetFlash 700 Performans

 

Testte görüldüğü üzere JetFlash 700, ardışık okumada saniyede 87 MB değerine ulaşırken rastgele 512KB’lık okumada da saniyede 81 MB gibi etkileyici sonuçlara imza atıyor. Yazmada ise saniyede 12 MB ile beklentilerin biraz altında kalıyor. Windows 8 ile yaptığımız testlerde de benzer sonuçlar çıkıyor. Ortalama 81 MB okuma ile dosyalar inanılmaz bir hızda bellekten PC’ye kopyalanabiliyor. Yazmada ise ortalama 12 MB değerini görüyoruz.

Tüm bu sonuçları belleğin beraberinde gelen yazılımlar, garanti süresi ve  fiyatı ile birlikte ele aldığımızda ortaya başarılı bir tablo çıkıyor. JetFlash 700 şu anda Bimeks‘ten 35 TL’ye alınabiliyor. 16 GB ve USB 3.0 destekli bellekler arasında en iyi fiyata sahip ürünlerden birisi. Ürün bu bağlamda bizden fiyat/performans ödülü almaya hak kazanıyor.

JetFlash 700 Uygun Fiyat