Anasayfa İş Turkcell, Teknoloji Zirvesi’ni Başkent’e Taşıdı

Turkcell, Teknoloji Zirvesi’ni Başkent’e Taşıdı

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv
Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv

Son üç yıldır İstanbul’da yaklaşık 9 bin izleyicinin katılımıyla gerçekleşen “Turkcell Teknoloji Zirvesi”, bu kez başkent Ankara’daydı.

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv

Kamu kurumlarından ve özel sektörden yöneticileri buluşturan Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde, mobil ve sabit teknolojilerin beraberinde getirdiği dönüşüm ve fırsatlar ana tema oldu. Tüm gün süren zirvenin sonunda “Turkcell Teknoloji Ödülleri” sahiplerini buldu.

Turkcell, Ankara’da kamu kurumlarını ve iş dünyasının önde gelen isimlerini “Turkcell Teknoloji Zirvesi”nde buluşturdu. Zirvenin ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, açılış konuşmasında Ankara’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Zirvenin odağında, teknoloji ve mobilitenin hüküm sürdüğü yeni dünyada teknolojik dönüşüm vardı. Tüm gün süren paralel oturumların ardından gerçekleşen törenle, iletişim teknolojilerini işlerine entegre ederek fark yaratan kurum ve şirketlere Turkcell Teknoloji Ödülleri verildi.

Dijital erişim, kişi başı geliri büyütüyor ve işsizliği düşürüyor

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv

Ulaşımdan eğitime, sağlıktan perakendeye iletişim teknolojilerinin hayatın her alanında iş yapış biçimlerini tamamen değiştirdiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv teknolojiye uyumun verimi ve büyümeyi beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Zirve’nin ana konuşmasında Ciliv “Teknoloji dönüşüm ve ilerleme demek. Şirketlerimizi, ekonomimizi, Türkiye’yi daha iyi noktalara taşımak için büyük bir fırsat var önümüzde. Bugün Türkiye teknolojisiyle olimpiyatlara aday bir ülke. Biz, Turkcell olarak iletişim altyapımızla ülkemizin bu hedefini destekliyoruz. Tüm bunlar gösteriyor ki artık Türkiye’nin zamanı gelmiştir. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği, Teknoloji Zirvesi’nin tüm katılımcılar için ilham verici olmasını temenni ediyorum” dedi.

450 bin Turkcell’li şirketle birebir iletişim…

Teknoloji Zirvesi’ni bu kez başkente getiren Turkcell’in, Türkiye’nin dört bir yanında birebir iletişimde olduğu yaklaşık 450 bin şirket ve kurum var. Zirvelerin yanı sıra Akıllı Şirket organizasyonlarıyla Anadolu’yu gezen Turkcell, kurumsal müşterilerini ve çözüm ortaklarını, bir araya getirerek, teknolojinin iş yapış biçimine katkısını anlatıyor.

Teknolojik dönüşümü başaran şirketlere ödül

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde, ”Akıllı Kurumlarla Akıllı Ülkeye”, “İşimiz Bulutta Güvende”, “Dijital Dönüşüm ile E-devlet”, “Akıllı Cihazlar Şirketleri Büyütüyor”, “Şimdi Makineler Konuşuyor” gibi başlıklarda paralel oturumlar gerçekleşti. Oturumlarda teknolojiyle fark yaratan kurum ve şirketlerin başarı öyküleri paylaşıldı.

Tüm gün süren Teknoloji Zirvesi, Kadir Çöpdemir’in sunduğu “Turkcell Teknoloji Ödülleri” töreni ile sona erdi. Teknolojide yaşanan en son gelişmeleri iş yapış biçimlerine taşıyarak fark yaratmayı başaran kamu kurumları ve özel şirketler 4 kategoride ödüllendirildi. Makineler Arası İletişim kategorisinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hidromek; Bulut Bilişim kategorisinde TOBB ve Satranç Federasyonu; Sabit İletişim kategorisinde Aselsan ve Makromarket, Yeni Medya kategorisinde ise TEPAV ve Rönesans ödüle layık bulundu.

Zirve ilk kez Ankara’daki Turkcell müşterileriyle buluşuyor

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde Bulut Bilişim teknolojileri, dijital dönüşüm ile e-devlet uygulamaları, Makineler Arası İletişim gibi geleceğin iletişim teknolojisi altyapıları ve bugünkü uygulamaları ele alındı. İlki 2010 yılında gerçekleştirilen ve ilk kez İstanbul dışına taşınan zirve daha önceki yıllarda dünyanın önde gelen strateji danışmanları Geoffrey Moore ve Don Tapscott, bilişim dâhisi ve Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, dünyaca ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki’yi ağırlamıştı. Zirvelerin odağı şirketlere teknoloji kullanarak işlerini büyütmeleri için öneriler olmuştu.

Şirketlere Akıllı Faks tanıtıldı

Şirketlerin yaşamını kolaylaştıran teknolojilerin anlatıldığı zirvede, basılı belgelerin yer ve zaman bağımsız faks cihazlarına gönderilebildiği “akıllı faks” çözümünün tanıtımı da yapıldı. Faksta “cep” dönemini başlatan uygulama ile sabit, mobil ve bulut çözümler eş zamanlı olarak sunuluyor. Zaman ve maliyet tasarrufunun yanı sıra arşiv kolaylığı da sağlayan “Akıllı Faks” sayesinde, şirketler mobilitenin özgürlüğünü yaşayacak, ön yatırım yapmadan faks gönderebilecek ve tüm belgelerini bulut teknolojisi ile kolaylıkla depolayabilecekler.

Turkcell’in Akıllı Faks uygulamasını kullanmak için, AKILLI yazıp ardından boşluk bırakarak isim-soyad ve firma bilgilerini ekleyerek 2434’e SMS olarak göndermek gerekiyor.