Anasayfa Makale YouTube’a Bir Ayda İzlenen Video Miktarı Şaşırtıcı

YouTube’a Bir Ayda İzlenen Video Miktarı Şaşırtıcı

YouTube her ay milyarlarca saat video izletiyor. İşte YouTube’un sunduğu inanılmaz streaming video miktarı…

Youtube Logo

YouTube yaptığı açıklama ile her ay 6 milyar saatlik streaming video sunduğunu duyurdu. YouTube’un yayınladığı istatistikler gerçekten inanılmaz ancak şaşırtıcı değil. Online video barındıran en büyük site olan YouTube, uzun yıllar bant genişliği masraflarıyla zarar ettikten sonra zorlu yolculuğunu kazanca dönüştürebilmişti.

YouTube’un yayınladığı ilginç verilere bakarsak her ay 1 milyar tekil seyirci siteyi ziyaret ediyor. Her iki kişiden biri YouTube’da video içerik aratıyor. Ayrıca YouTube bir ülke olsa dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi olarak Çin ve Hindistan’ın hemen ardında yer alırdı. Bu istatistiklere baktığımızda YouTube’un farklı bir sosyal ağ olarak Facebook’a önemli bir rakip olduğunu görüyoruz. Üstelik Facebook video özellikleri, YouTube ile kıyaslanmayacak kadar zayıf.

YouTube’un gücü, televizyon ile kıyaslanıyor. Google’ın sahip olduğu YouTube, Google Plus entegrasyonu ve video reklam çözümleri ile hem sosyal, hem de popüler bir platform. Google’ın Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt’e göre YouTube’un TV ile kıyaslanmasına artık gerek yok, kazanan YouTube oldu.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…