Anasayfa Teknoloji Samsung Galaxy Core: Ucuz Galaxy Geliyor

Samsung Galaxy Core: Ucuz Galaxy Geliyor

Samsung Galaxy Core
Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy Core, Galaxy serisinin ucuz modeli olarak yakında piyasadaki yerini alacak. İşte teknik özellikleri…

Samsung Galaxy Core
Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S4’ün çıkışını izleyen dönemde düşük teknik özelliklere sahip, ucuz bir model olarak konumlanacak Galaxy Core ortaya çıktı.

Galaxy Core’un teknik özelliklerine baktığımızda 4.3 inç ekrana sahip, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8GB dahili hafıza, microSD bellek yuvası, 5 megapiksel arka kamera, LED flash, VGA ön kamera ile düşük uçta yer aldığını görüyoruz. Jelly Bean işletim kullanan Galaxy Core, Motion UI, Smart Stay, Smart Alert ve S Voice gibi yazılım özelliklerine sahip. Kamerası 480p video çekebiliyor ki bu da oldukça zayıf.

Fiyatı henüz açıklanmayan ancak ucuz olması, en azından Galaxy S4’e göre daha uygun fiyatlı olması beklenen Galaxy Core‘un en zayıf yönü ekranı oluyor: 4.3 inçlik WVGA ekran 480×800 piksel çözünürlükte bir LCD. Sensörlere baktığımızda Magnetometer yani pusula ve Accelerometer yani hız ölçer ile sadece iki sensöre sahip olduğunu görüyoruz. Bataryası ise 1800 mAh ile ortalama seviyede kalıyor.

Telefonun tasarım olarak Samsung Galaxy S’e (ilk model) benzediğini de not düşelim.

Tek ve çift SIM kart yuvasına sahip modelleri piyasaya sürülecek olan Galaxy Core‘un henüz ülkemizde ne zaman ve hangi fiyattan piyasaya çıkacağı açıklanmadı.