Anasayfa Makale Hayat Vedat Özdemiroğlu: Yazar’ın Dünyası ‘Müsvedde’

Vedat Özdemiroğlu: Yazar’ın Dünyası ‘Müsvedde’

Vedat Özdemiroğlu
Vedat Özdemiroğlu

Vedat Özdemiroğlu’nun yazıları, şiirleri ve karikatürlerinden oluşan ‘Müsvedde’ isimli sergisi 24 Mayıs 18:00 tarihinde Galeri Eksen’de izleyici ile buluşuyor…

Vedat Özdemiroğlu
Vedat Özdemiroğlu

Çağdaş Erçelik’in sanat yönetmenliğini yapmış olduğu Müsvedde isimli sergide Vedat Özdemiroğlu’nun heykeli de sergilenme fırsatı bulacak.

Ziyaretçilerini yazarın iç dünyasıyla buluşturan ‘Müsvedde’ isimli sergide geceye tiyatro müzikleri ile bilinen Kamayor Kabare (Aynur Öztürk, Hande Yılmazcan, Gökhan Paker, Anıl Çağatay, Çağdaş Erçelik, Tolga Bodur) isimli müzik grubu da eşlik edecek.

Vedat Özdemiroğlu’na dair kesitler sunan bu kısa süreli proje 24 -27 Mayıs tarihleri arasında Galeri Eksen’de görülebilir.

Galeri Eksen: Maçka Caddesi No:29 Nişantaşı – İstanbul

0212 2190850

[email protected]

www.galerieksen.com

Vedat Özdemiroğlu Kimdir?

Vedat Özdemiroğlu
Vedat Özdemiroğlu

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Yazarlığa Gırgır, Fırt ve Çarşaf dergilerinde yayımlanan notları ve kısa öyküleriyle başladı. Daha sonra sırasıyla Leman ve Fermuar’a geçti. Çeşitli gazete, radyo ve televizyon programlarında görev aldı. Alamet-i Farika ve Grey gibi reklam ajanslarında kısa süreli çalıştı. 2000’li yılların sonunda Kanaltürk televizyonunda Türkçe Sözlü Hafif Komik adlı bir talk-show sundu. Manga’nın popüler kültürü eleştiren “Dünyanın Sonuna Doğmuşum” klibinde başrol oynadı.

Özdemiroğlu, günümüzde Uykusuz’da kurulduğundan beri yazarlık yapmaktadır. 2007 yılından beri çeşitli gösterilerle güldürmen olarak sahne almakta, 2011-2012 tiyatro sezonundan beri ise Sıraselviler’deki Lush Kabare’de 80 Dakkada Cümle Âlem adlı gösterisini sergilemektedir. FanatikBeşiktaş taraftarı olan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır.