Anasayfa Haber AMD, Mini PC’ler Üzerinde Çalışıyor

AMD, Mini PC’ler Üzerinde Çalışıyor

Intel’den sonra, AMD de NUC konusunda yeşil ışık yaktı. Kabini tabanlı AMD Mini PC’ler yolda.

Intel’in Mini PC segmentindeki hareketleri oldukça aşikar. NUC hakkında söylenenler kulağa oldukça güzel geliyor. Aynı zamanda oldukça pahalı. Fakat görünüşe göre NUC işindeki para potansiyelini sezmiş olan AMD, bu konuda adım atıyor.

Geçen haftaki konferans sırasında AMD’nin halkla ilişkiler menajeri Peter Amos, Kabini tabanlı 4 x 4 inç boyutunda Mini PC’ler üzerinde çalışıldığını belirtti. AMD’nin yeni Kabini mimarisinin kullanıcıların elde etmeyi düşündüğü performansı vermesi bekleniyor.

Bu sırada ise, Intel’in düşük voltajda çalışan i3’ler üzerinde çalıştığını görüyoruz. Oldukça performanslı olan bu işlemciler, performanslarının yanı sıra Celeron ve Kabini’lere göre oldukça pahalı. Ayrıca eklememiz gereken bir konu ise AMD’nin daha iyi entegre grafikler sunduğu. Özellikle de düşük seviye ürünlerde.

Kısacası Computex’te AMD NUC tasarımları görmeyi umuyoruz. Fakat Computex’te AMD NUC’a dair bir şey göremeyebileceğimiz de olasılıklar arasında. Görünüşe göre , tek problem ürünün sahip olacağı boyut. Çünkü açıkçası AMD’nin partnerlerinin piyasaya çıkacak olan ürünlerde daha ince boyutlu mekanik diskler kullanacağını hiç düşünmüyoruz. Bunun anlamı da, AMD’nin piyasadaki kalın Nettop’lara göre arayı biraz daha ucuza kapatacağı.

INTEL-ve-AMD-NUC