Anasayfa Haber iPhone’lar Wi-Fi Kullanmamalı

iPhone’lar Wi-Fi Kullanmamalı

iphones

Güvenlik firması SkyCure, iPhone’larda Wi-Fi kullanmanın tehlikelerine ve iOS’in açıklarına dikkat çekti.

Bilindiği üzere Apple, iPhone’ların güvenliği konusunda riskli bir tutum sergiliyor. Güvenlik firması SkyCure, Vodafone dahil bazı şebekelerle çalışan iPhone’ların önceden tanımlanmış bir Wi-Fi ağına (örn. ‘BTWiFi’) otomatik olarak bağlanma özelliğinin bulunduğunu söyledi.

Bu durum çok güzel bir özellik gibi görünse de, çok tehlikeli de olabilir. Bilinmeyen bir internet ağında verileriniz başkalarının eline geçebilir, konuşmalarınız dinlenebilir, hesaplarınız çalınabilir. Bu özelliğin bulunduğu çoğu telefonda bu bug’ın temizlenme şansı olsa da, hangi iPhone’da bu özellik bulunuyor, bunu kestirmek mümkün olmuyor.

Apple’ın cihazlarında Safari kullanması ve Safari’nin halen HTTP STS teknolojisini desteklememesi de ayrı bir güvenlik sorunu olarak karşımıza çıkıyor. HTTPS protokolünden 2012 yılında HTTP STS isimli yeni bir protokole geçiş yapılırken, Apple henüz bu değişime ayak uydurmuş değil. Ancak Chrome ve Android bu yeniliği destekliyor.

Güvenlik seviyelerini üst düzeye çekmesi için Apple’ın HTTP STS protokolüne geçiş yapması gerekiyor. Güvenlik firmasının dediklerine göre de, Vodafone bazlı iPhone’ların şu ana kadar diğerlerinden daha güvenli oldukları belirlenmiş.