Anasayfa Haber Sony VAIO 2013 Yaz Ailesi’ne Üç Yeni Ürün

Sony VAIO 2013 Yaz Ailesi’ne Üç Yeni Ürün

Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11

Sony yeni VAIO Duo 13, mobil VAIO Pro 13 ve 11 modelleri ile ürün yelpazesini genişletiyor.

Sony, 2013 yaz sezonu VAIO ürün yelpazesini, VAIO Duo 13 ve VAIO Pro 13/11’in katılımı ile daha da zenginleştiriyor. Bireylerin yaşam tarzını geliştirmek üzere tasarlanan yeni kızaklı hibrit kişisel bilgisayar VAIO Duo 13 ve mobil VAIO Pro 13/11, mevcut aile dostu VAIO Tap 20 ve eğlence merkezli VAIO Fit 14/15 bilgisayarların bulunduğu VAIO 2013 yaz yelpazesini tamamlıyor.

İş ve oyun gücünü zenginleştiren yeni VAIO’lar

VAIO Duo 13 ve VAIO® Pro 13/11 Sony’nin yenilikçi ekran, dijital görüntüleme ve ses teknolojisinden yararlanırken, çok sayıda yeni kişisel bilgisayar deneyimi de sunuyor. Sony Kıdemli Başkan Yardımcısı ve VAIO & Mobil İş Grubu Başkanı Ryosuke Akahane, yeni modellerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu eşsiz yeni modeller ile müşterilerimize kişisel bilgisayarlarını kullanmanın birçok yeni yolunu sunmayı amaçlıyoruz. Bunu da, güçlü Sony teknolojileri ile yeni form faktörlerini bir araya getirerek başardık. Hem iş hem de oyun sırasında bireylerin yaşam tarzlarını geliştirecek ve zenginleştirecek cihazlar üretmeyi amaçlıyoruz. Bunun bir örneğini de VAIO Duo 13’te bulunan kamera işlevselliği oluşturuyor. VAIO Duo 13, bilgisayar kamerasını adeta bir tarayıcı gibi kullanarak belgelerin çok net görüntülerini çekme yeteneğine de sahip. Görüntüler, metinlerin tanınıp işaretlenmesine imkan verecek kadar net olduğundan, bunlardaki arama ve düzenlemelerin de daha kolay, etkin ve etkili şekilde yapılabilmesine imkan veriyor” dedi.

Eşsiz form faktörü ve çok yönlü dijital kalem çözümleri ile VAIO Duo 13

VAIO Duo 13, eşsiz form faktörünün yanı sıra doğru ve çok yönlü dijital kalem çözümleri ile de çok sayıda yeni kullanım çözümü sunan kızaklı bir hibrit Ultrabook.

Surf Slider tasarımı

VAIO Duo 13’ün eşsiz Surf Slider tasarımı, tablet ve klavye modları arasında hızlı ve kusursuz geçiş yapmaya imkan veriyor. Tablet modundayken ekran geri kaydırıldığında ortaya bir klavye ile touch pad çıkarken, orijinal konumuna geri dönüldüğünde ise VAIO Duo 13 tekrar tablet moduna geçerek dokunmatik olarak ve dijital kalem ile çalıştırılabiliyor.

Tablet modundayken, kullanıcılar VAIO Duo 13’ü dokunarak veya dijital kalemi ile rahatlıkla kullanabiliyor, klavye modunda ise belgelerin hızlıca düzenlenmesi gibi geleneksel kişisel bilgisayar kullanımını mükemmel şekilde yapabiliyor. Tablet modunun rahatlığı ve klavye modunun etkinliği bir araya gelince ortaya çok daha geliştirilmiş bir kişisel bilgisayar deneyimi çıkıyor.

Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11

Uyku modunda bile aktif ve en uzun pil ömrü

VAIO Duo 13’ün yenilikçi bekleme teknolojisi birçok avantaj da sunuyor. Örneğin, VAIO Duo 13’ün uyku modunda da internete sürekli olarak bağlı kalması, uyurken bile uygulamaları güncellemeye ve e-postalarınızı almaya devam etmesi anlamına geliyor. Bunların üstüne, VAIO Duo 13’ün Instant Wake özelliği ile 0.3 saniyede uyku modundan çıkması da kişisel bilgisayarınızın tekrar aktif hale gelmesini bekleme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Diğer yandan, bu teknolojinin en inanılmaz yanını ise VAIO Duo 13’ün tüm bu avantajları pil ömründen fedakarlık etmeksizin sunması oluşturuyor. Hatta tam aksine, VAIO Duo 13 diğer tüm Ultrabook’lara kıyasla en uzun pil ömrünü sunuyor.

Kamera ve kalem çözümleri

VAIO Duo 13’te bulunan “Exmor RS” görüntü sensörüne sahip 8M dahili arka kamera ilk defa belgelerin içerdiği metnin bilgisayar tarafından tanınıp işaretlenmesine imkan verecek kadar net olmasını sağlıyor. “CamScanner” uygulaması ile bir araya geldiğinde, bu yetenek VAIO Duo 13’ü adeta bir tarayıcı gibi kullanarak belgelerin ve yazı tahtalarının resimlerini çekmeyi, işaretlemeyi ve kaydetmeyi mümkün hale getiriyor. “CamScanner” aynı zamanda kötü açılardan çekilen belge görüntüleri ve fotoğrafları düzeltebilme yeteneği ile de bireylerin mükemmel pozu elde etmek için uğraşmak yerine önemli objelerin fotoğrafını çekmeye odaklanmasını mümkün kılıyor.

VAIO Duo 13’ün OptiContrast paneli, dijital kalemin kullanımı sırasında daha hassas ve doğal bir yazım deneyimi de sunuyor. Dijital kalem kullanıcıların not alma uygulaması “Note Anytime for VAIO” ile notlar almasına veya kişisel bilgisayarları üzerinde bulunan resimleri kullanırken “Active Clip” üzerinde kolaylıkla kendi çalışmalarını yaratmalarına imkan veriyor.

Yüksek çözünürlüklü görüntü ve son derece doğal ses

TRILUMINOS Ekran, Sony’nin BRAVIA deneyimi sayesinde kullanıcıların zengin doğal renklerden oluşan geniş bir yelpazeye erişmesine de imkan veriyor. Bu teknoloji, renkler arasındaki farklılıkların daha doğru bir şekilde ifade edilmesini mümkün hale getiriyor. Farklı kırmızılar, maviler ve yeşiller, hatta zümrüt yeşili arasındaki ince farklılıkları da görüntüleyebiliyor. Örneğin, TRILUMINOS Ekran güldeki kırmızının veya gökyüzündeki mavilerin farklı tonlarını üretme becerisine sahip.

TRILUMINOS Ekran full HD bir ekrana bağlandığında ise Sony’nin süper çözünürlük teknolojisi X-Reality kullanıcılara tam bir görsel ziyafet sunuyor. X-Reality, en keskin netlikte videoları elde etmek için her bir görüntüyü analiz edip eksik pikselleri üretiyor. Sahneye göre unsurları analiz ederek bunları desen, hat ve renk kompozisyonu bazında ayarlıyor. En ince desenleri güçlendirip detaylı görüntülerini doğru şekilde ortaya koymanın yanı sıra koyu hatlara da vurgu yapıyor. Aynı zamanda, renk kompozisyonunu da geliştirerek görüntülenmesi zor doğal renkleri canlı şekilde yeniden oluşturuyor.

Bu görüntü teknolojileri, sesi geliştiren ClearAudio+ modu ile bir araya gelerek kolay kolay eşi bulunamayacak bir ses ve görüntü deneyimi sunuyor. Sony’nin kendi sinyal işleme teknolojileri ile geliştirilen ClearAudio+ modu, kullanıcıların Sony’nin farkını hemen hissettiren ses kalitesinin keyfine zahmetsizce varabilmesine imkan veriyor. Sadece ClearAudio+ modunu aktive ederek Sony’nin tavsiye edilen sesinin tadını en üst düzey netlikle çıkartabilirsiniz.

Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11

VAIO Pro 13/11

Dünyanın en hafif dokunmatik özellikli Ultrabook’u VAIO Pro 13/11 inanılmaz bir dayanıklılık ve mobilite sergiliyor.

Hafif ve ince tasarım

VAIO Pro 13/11’den her biri kendi sınıfında dokunmatik özelliğe sahip en hafif Ultrabook’lar olmalarıyla ön plana çıkıyor. Tüm kasada karbon elyaf kullanılması sayesinde dokunmatik özellikli VAIO Pro 11 0,870 kg (yaklaşık), VAIO Pro 13 ise 1,060 kg (yaklaşık) ağırlığı yakalıyor.

Yapısal dayanıklılık

VAIO Pro 13/11’in tek yönlü karbon elyafı gövdesi ve Hexa-shell tasarımı, mobil bir kişisel bilgisayarın gerektirdiği ek dayanıklılığı da sağlıyor.

Rahat klavye

VAIO Pro 13/11 aynı zamanda klavye üzerinde son derece doğal bir yazım deneyimi için yüksek tuş genişliği ve vuruş rahatlığı da sunuyor. Ayrıca, VAIO Pro 13/11’de yazı yazarken benzersiz konfor için kademeli olarak masa ile birleşen eşsiz bir avuç yaslama alanı bulunuyor.

Görüntü ve seste yüksek kalite

VAIO Duo 13’te olduğu gibi VAIO Pro 13 ve 11 de TRILUMINOS Ekran ve ClearAudio+ modu ile yüksek çözünürlüklü görüntü ve son derece doğal ses sunuyor.

Tek dokunuşlu fonksiyonlar

Tüm yaz 2013 modellerinde bulunan tek dokunuşta dinleme ile kullanıcılar VAIO’ları üzerindeki şarkıları çok sayıda NFC (Yakın Alan İletişim) uyumlu cihaza transfer edebiliyor ve şarkının tadını çıkarmaya bıraktıkları yerden devam edebiliyor.

Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11