Anasayfa Makale İncelemeler En İyi Android Telefonlar

En İyi Android Telefonlar

hangi-android-telefon

Herkesin aklındaki ”Hangi Android telefonu almalıyım ?” sorusunu bu incelemede cevaplıyoruz.

Piyasada Google’ın ünlü işletim sistemini kullanan birçok Android telefon var. Fakat bu telefonların Apple markalı iPhone’lardan farklarının neler olduğunu çoğu kullanıcı bilmiyor. Hatta çoğu kullanıcı iPhone’lara yakın, eşdeğer ya da daha fazla performans sunan Android telefonların hangi modeller olduğunu merak ediyor.

Bugünlerde Android Ice Cream Sandwich’in yavaş yavaş unutulmaya başladığını ve piyasayı Android telefonların son dalgasının en güncel işletim sistemi olan Jelly Bean’in ele geçirdiğini gözlemliyoruz.

Samsung’un hala Android konusunda eylemleri tam gaz devam etmekte. Aynı zamanda Sony, Ericsson ile ayrılmasına rağmen Android işletim sistemli telefonları piyasaya sürüyor. Bunların dışında Acer, LG, Huawei, ZTE markaları da mobil cihazlarının çoğunda Android kullanıyor. Ayrıca sürekli piyasaya farklı farklı telefonlar sunarak kullanıcıların isteklerini tatmin etmeye çalışan HTC’yi de unutmamak gerek.

Bu bağlamda piyasada farklı ekran çözünürlüklü, boyutlu, değişik işlemcili, yazılım değişiklikleri ve farklı dizaynlara sahip o kadar çok Android telefon var ki, kullanıcılar için ”En iyisi” ayrımı bu noktada zorlaşıyor.

Yoksa siz de fiziksel bir QWERTY klavyeye ihtiyaç duyanlardan mısınız? Ya da dokunmatiği algılatabilmek için ekrana ciddi anlamda bir güç uygulamayı tercih eden ”Basmatik” sevenlerden misiniz? Eğer öyleyse, açıkçası burada size ait pek bir şey yok. Zira bu eski teknolojiler Android dünyası için çok geride kaldı. Algı seviyesi yüksek ve tamamen dokunmatik bir ekran, Android’in vazgeçilmez iki unsuru.

Herkese en iyi Android telefonu almasında yardımcı olmak adına Android telefonları enine ve boyuna inceleyip, sıralıyoruz. Telefonları inceleme kriterlerimiz arasında donanım performansları, işletim sistemlerinin yükseltirebilirliği ve elbette arkadaşlarınıza gösterdiğinizde övünebileceğiniz bir karizmaya sahip olması bulunuyor.

O halde hemen başlayalım:

[tab name=”10. Xperia T”]xperia-t-en-iyi-android-telefonlar

Listemizin ilk telefonu, James Bond’un Skyfall filminde kullandığı telefonun ta kendisi! Her ne kadar listedeki diğer telefonlara göre teknik detayları az olsa da, sadece ilk cümlede bahsettiğim durum dahi bizler için yeterli.

Xperia T, tasarım konusunda eski bir telefon olan Xperia Arc’ı örnek alıyor. Yani bunun anlamıysa, kavisli arka yüzeyi sayesinde telefon elinizdeyken daha rahat kullanabiliyorsunuz. Ayrıca büyük ve pahalı ekranı sayesinde videoları oldukça başarılı şekilde görüntüleyebiliyorsunuz. Bu bağlamda Bravia Engine’a teşekkür ediyoruz.

Yüksek seviye bir Android aygıta baktığımızda kuşkusuz Sony’nin sunduğu bu performanslı ve fonksiyonel ürünü göz ardı edemiyoruz.

Daha önce de söylediğimiz gibi, ürünü Xperia S ya da dengi bir telefonla karşılaştırdığımızda fark çok büyük ve önemli olmuyor. Fakat eğer Xperia Z ile karşılaştırırsak, aradaki fark tabiri caizse ”Dağlar kadar.”

Sonuç

Sony Xperia T, gerçekten parasının hakkını verebilecek bir ürün. Her ne kadar piyasada dört çekirdekli işlemciler varken çift çekirdekli bir tasarıma sahip olsa da, herhangi bir takılma yaşamıyorsunuz. Arayüzde oldukça hızlı ve akıcı şekilde hareket edebiliyorsunuz.

[/tab]

[tab name=”9. HTC One X+”]

htc-onex+-en-iyi-android-telefonlar

HTC’nin övündüğü ve en güçlü serisi kabul edilen HTC One’lar, bizlere dört çekirdekli Tegra 3’ler ile ulaşıp oldukça şöhret kazanmıştı.

HTC bu tasarımı alıyor, birkaç özelliği telefondan çıkartarak HTC One X+’yı yaratmış oluyor. Elbette bu ”+” telefona yeni bir dış görünüm katıyor. Aynı zamanda kırmızı aydınlatma sistemi de cabası.

Telefonda 64 GB’a kadar depolama alanını yükseltebiliyorsunuz. Dolayısıyla da internet performansınız artıyor. Aynı zamanda HTC’nin rahat klavyesi de farklı bir artı. Ürünün zayıf kaldığı noktaysa çoğu telefonda olduğu gibi batarya. Her ne kadar telefon mükemmel olursa olsun, bu problem telefonun özelliklerini adeta kamçılıyor.

Tasarım her ne kadar farklı olmasa da HTC One X+ estetik anlamda gayet göze hoş görünen bir cihaz. Bunun pazarlamada etkisiyse tartışılamayacak düzeyde.

Daha üst düzey işlemcisiyle beraber Android 4.1 ve Sense 4+ arayüzü telefonu oldukça estetik, akıcı ve hızlı kılıyor. Aynı zamanda bu özellikler, eski kardeşine göre daha fazla alıcı sağlıyor.

Sonuç

HTC’nin en son Sense arayüzü bu telefonda oldukça başarılı. Aynı zamanda modern tasarımı ve telefonun teknik detaylarını kombine ettiğimizde üst seviye telefonlara yakışır bir tablo elde ediyoruz. Eğer yüksek depolama ve yeni sürüm bir Android işletim sistemi kullanmak istiyorsanız HTC One X+ tam size göre.

[/tab]

[tab name=”8. LG Optimus 4X HD”]

optimus-4x-hd-en-iyi-android-telefonlar

LG’nin yüksek seviye akıllı telefon piyasasını ele geçirme çabalarını, LG Optimus 4X HD’nin sahip olduğu 1280×720 ekran çözünürlüğündeki 4.7 inç ekranından ve dört çekirdekli işlemcisinden fark edebiliyoruz.

Aynı zamanda bu sunduğu özellikleri ince tasarımına sığdırması neredeyse tüm kutuları dolduruyor. Telefon oldukça hızlı ve internet kullanımı için biçilmiş kaftan. Ayrıca dev ekranındaki ekran klavyesi oldukça kullanışlı. Açıkçası fiyatına göre Optimus 4X HD’de olmasını beklediğimiz fiziksel ve yazılımsal beklentiler yok. Telefon olabildiğince estetik, hızlı ve her şeyi yapabilecek kadar güçlü bir akıllı telefon.

Özellikle telefonu Google Nexus 4 ile karşılaştırdığımızda Optimus 4X HD daha yüksek performans vermekte. Daha önce de bahsettiğimiz gibi LG’nin Android aygıtlarını alt sürüm Android versiyonlarından sakındığını belirtmekte fayda var. Bu bağlamda telefonu almayı düşünmek hiç de kötü bir fikir değil.

Sonuç

Her yönden güzel bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Piyasadaki diğer rakipleri HTC ve Samsung’a göre bir takım eksik yanları olsa da, mükemmele yakın olduğunu belirtmek gerek.

[/tab]

[tab name=”7. Galaxy S3″]

galaxys3-en-iyi-android-telefonlar

Samsung’un Galaxy S4’ü piyasaya sürmesiyle beraber hepinizin tahmin edebileceği gibi Galaxy S3’ün tahtı devrildi. En yükseklerde durduğu süre için S3’e teşekkür etmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Fakat merak etmeyin, Galaxy S3 halen mükemmel bir telefon olarak listemizde bulunuyor.

Açıkçası S3’ün artılarına ilişkin bir liste yazarsak, inanılmaz uzun bir liste olacak. Bu yüzden liste yazmıyoruz. Fakat telefonun öne çıkan özelliği kuşkusuz uzun süre giden bataryası, güçlü işlemcisi ve multimedya performansı.

Peki Samsung hayranlarına bu telefonu tavsiye ediyor muyuz? Elbette evet. Fakat unutmamak gerekir ki bu telefonu eğer Galaxy S4 alamıyorsanız almalısınız. Çünkü S4, Galaxy S3’ün çok daha iyi bir üst sürümü.

Açıkçası Galaxy S2’den beri serinin tasarımı bizi çok etkilemedi. Ancak bu, telefon ile ilgili bulabildiğimiz en büyük tek sorun. Her ne olursa olsun dünyada milyonlarca satmasını ve uzun süre en sağlam akıllı telefonlar arasında kaldığı gerçeğini değiştiremez.

Sonuç

Galaxy S3’ü aldığınızda kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacağınıza emin olabilirsiniz. Şık, hızlı ve ücretine göre oldukça fazla özelliklere sahip. Bu bağlamda Android dünyasında son sürat bir akıllı telefon kullanacaksınız. Hem de cüzdanınız boşalmadan.

[/tab]

[tab name=”6. HTC One S”]

htc-ones-en-iyi-android-telefonlar

HTC One S’i aslında HTC One X kapasitesine yakın bir telefon olarak tanımlayabiliriz. Tek fark ise bu telefonun gücünü Qualcomm’un S4 işlemcisinden alması.

Her ne kadar HTC One X Tegra 3’e sahip olsa da, HTC One S kullanımı baz alırsak, One X’e göre daha hızlı bir izlenim veriyor. Ayrıca tam ayarında olarak tabir edebileceğimiz ekranı, telefonu hem daha taşınabilir yapıyor, hem de tek elinizde rahatlıkla kullanmanıza olanak tanıyor.

Cihaz artık sadece Android Jelly Bean güncellemesi değil, aynı zamanda kamerayı güçlendiren yeni HTC Sense arabirimi ile de ortalığı kasıp kavuruyor.

Açıkçası ürünün kamerası ve kamera araçları HTC One X+ ile aynı. Metalik kasasıysa elde oldukça konforlu ve şık görünmekte.

Sonuç

HTC One serisinin ortasına konumlanmış telefon, Android ve HTC’nin geliştirdiği yazılımların kombine edilmiş mükemmel bir ürünü. Göz attığımız bu ince ve performanslı ürünü almanız konusunda kesinlikle destek veriyoruz. Çünkü estetiğin ve gücün buluştuğu bu telefonun parasının hakkını sonuna kadar vereceğinden şüphemiz yok.

[/tab]

[tab name=”5. Galaxy Note 2″]

galaxynote2-en-iyi-android-telefon

Samsung, Galaxy Note ile beraber kullanıcılara 5.3 inç dev bir ekran sunmuştu. Bugüne kadar çıkmış en büyük ekrana sahip akıllı telefonlardan biriydi. Galaxy Note 2’de de aynı geleneğe devam eden Samsung’un büyük ekran sevdasını oldukça anlamsız buluyoruz.

Açıkçası Samsung, Galaxy Note 2’de sadece ufak bir hile ile ekranı 5.5 inçe taşıyor. Bunun dışında eski kuzeninin çoğu özelliğini bünyesinde taşıyor. Aynı zamanda yeni S Pen’in basınç hassasiyeti de artırılıyor. Aynı zamanda ekran çözünürlüğünün de etkileyici biçimde artırıldığını hatırlatmakta fayda var.

Samsung’un çoğu Android telefonunda olduğu gibi Galaxy Note 2’de yazılım desteği konusunda oldukça başarılı. Galaxy Note 2 Touchwiz arayüzüyle güçlendirilmiş Android Jelly Bean sürümüyle kutudan çıkıyor.

Samsung, Super AMOLED HD Plus çözünürlüğüyle beraber sunduğu S Pen’e yazılımsal olarak da destek verince ortaya çıkan sonuç, biz yazarların aslında her şeyi bilmediğini göstermiş oldu. Zira Samsung, projesinde oldukça büyük bir başarı gösterdi.

Sonuç

Güzel bir telefon olduğunu söylemeden geçemeyiz. Fakat şu bir gerçek ki, büyük boyutlarından dolayı toplum içerisinde telefonunuzu kullanmakta zorlanacağınız zamanlar olacaktır. Telefonun sahip olduğu güç, çoğu kullanıcı için fazla gelecektir. Fakat müdavimlerinin Galaxy Note 2’yi denemekten vazgeçemeyecekleri aşikar.

[/tab]

[tab name=”5. Google Nexus 4″]

nexus4-en-iyi-android-telefonlar

Google ve LG, Apple hayranlarının bile fiyatını duyunca “yok artık” dediği mükemmel bir cihazı piyasaya getirmek için ortaklaşa çalıştılar.

İşin gerçeği, her kullanıcının dünya standartlarında bir aygıt için düşündüğü bütçe muhakkak vardır. Elbette daha iyi yapılabilir birkaç nokta var. Fakat her zaman olduğu gibi, bir ürünün artıları eksilerinden daha üstün gelir.

Nexus 4, mükemmel tasarımın yanı sıra etkileyici görüntü kalitesi ve en son Android sürümüne sahip. Aynı zamanda telefonun santralden bile daha fazla bağlantısı var ve çok basit telefon görüşmeleri bile yapmada oldukça başarılı.

Herkes gibi biz de düşük bellekli telefonlardan hoşlanmıyoruz. Aynı telefon piyasadaki en iyi ekrana da sahip değil. Ayrıca telefonda gördüğümüz varsayılan Android 4.2 sürümü, piyasadaki kişiselleştirilmiş işletim sistemlerine nazaran oldukça sade. Fakat bunlar elbette telefonun iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Özellikle de inanılmaz derecede düşük fiyatını gözümüzün önüne getirdiğimizde…

Sonuç

Telefon, bugüne kadar çıkmış Nexus’lara göre oldukça başarılı. Ürünü sevmemize rağmen çok fazla tavsiye etmediğimizi belirtmekte fayda var.

[/tab]

[tab name=”3. Xperia Z”]

xperia-z-en-iyi-android-telefon

Sony Xperia Z, Sony’nin ”Sony Ericsson” maskesini çıkardığından beri ürettiği en etkileyici ürün olduğu kuşkusuz.

Açıkçası Sony kalitesinin etkisini ürünün geniş üretilmiş ekranından anlıyoruz. Ayrıca akıllı kamerası sayesinde mükemmel fotoğrafları mekana göre ayarlar yapmakla zaman kaybetmeden çekebilmesi de büyük bir artı.

Aynı zamanda telefonun su geçirmez yapısı günlük hayatı oldukça kolaylaştırmakta. Ayrıca inanılmaz derecede ince MicroSD slotu, daha önce hiçbir telefonda övmediğimiz kadar övmemize sebebiyet veriyor.

Ayrıca yeni eklenen Bravia Engine 2, standart çözünürlüğe sahip filmlerinizi daha lüks bir hale getiriyor. Böylece telefonunuz ile çok daha fazlasını kazanmış oluyorsunuz.

Sonuç

Her ne kadar daha piyasada HTC, Samsung kadar prestije sahip olmasa da, Xperia Z ile Sony’nin akıllı telefonlar piyasasın çok sağlam bir dönüş yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Fakat hala geliştirilmesi gerekilen bir nokta var. Zira telefonun ekranına  baktığımızda soluk bir görüntü elde ediyoruz. Fakat hiç şüphesiz Sony bu tutumunu devam ettirirse, hiçbir zaman üst sıralarda rekabet edemeyecek. Sony’nin bu konu hakkında ne yapacağını bilemiyoruz.

[/tab]

[tab name=”2. Galaxy S4″]

galaxys4-en-iyi-android-telefon

Samsung her ne kadar 2012 yılında en üst sırada olduysa, HTC One bu sene oldukça ezici bir üstünlükle tahtı alacak gibi görünüyor.

Ayrıca telefonun HTC One X’le olan benzerliği çok aşikar. Maalesef aynı durumu yaşayan bir diğer kesim ise S3 kullanıcıları. Elbette telefonun liderliği kaptırmasında bunun etkisi çokta fazla değil. Fakat birçok küçük hata birleşince, Galaxy S4 dolayısıyla birinciliği kaybetti.

Galaxy S4’ün artılarından bahsetmek gerekirse sahip olduğu oldukça keskin hatlara sahip ekranından başlayabiliriz. Bunu takiben güçlü kamerası, uzun süre dayanan bataryası ve oldukça hızlı kullanıcı arayüzü telefonu öne çıkarıyor. Kısacası bir akıllı telefondan bekleyebileceğiniz her şeyi Galaxy S4 rahatlıkla sunabilir.

Ancak telefonun diğer rakiplerine kıyasla daha pahalı olduğunu görebiliyoruz. Neyse ki hala iPhone’dan daha ucuz. Açıkçası telefonun fiyatında hissettiğimiz ufak kar payını da belirtmeden geçemeyeceğiz.

Sonuç

Elbette telefonun şuanda yapılmış en güçlü akıllı telefon olduğundan hiç şüphe yok. Samsung’un amiral gemisi, estetik dizaynı ve güçlü tasarımıyla bir akıllı telefondan bekleyebileceğiniz her şeyi sağlayacak kapasitede.

Ne yazık ki, telefonun bir önceki sürümne nazaran hiç bir yenilik katmaması en büyük eksisi. Her ne olursa olsun telefonu almaya karar verirseniz, Galaxy S4’ü seveceğinizden hiç şüphe yok.

[/tab]

[tab name=”1. HTC One”]

htc-one-en-iyi-android-telefon

Eğer sıkı bir Samsung fanıysanız, elbette birinciyi gördüğünüzde şaşıracaksınız. Hem de iki senelik zirve macerasından sonra Koreli markanın düşüşü aslında hepimizi şaşırttı.

Telefonu S4’ün kalitesiyle ilgisi yok. Fakat halen mükemmel bir telefon. Dahası, aslında HTC One’ı listenin başına oturtan en önemli özellikleri; bulabileceğiniz en kaliteli alüminyum kasa, Full HD ekranı ve Android Jelly Bean üzerine kurulu Sense 5.0 arayüzü Android kullanıcılarına istedikleri deneyimi fazlasıyla veriyor.

Telefonlara eklenen yeniliklerin, pazarlama hilelerinden daha etkili olduğunu HTC One’da görüyoruz. Zoe özelliği sayesinde enfes kareler ortaya çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca Ultrapixel kamerasıyla oldukça geniş alanlarda çekim yapabiliyorsunuz. Kameranın diğer bir özelliğiyse, düşük ışıklı mekanlarda dahi mükemmel bir performans sunabilmesi.

Telefona beş yıldız veremiyoruz. Zira bir telefonun kullanırlığını düşüren en büyük etmenlerden birine sahip. Batarya sorunu. Eğer HTC One ile video oluşturmaya çalışırsanız, ya da ard arda birkaç yüksek çözünürlüklü video izlerseniz bataryanızın anında su gibi boşalmasına hiç şaşmayın. Ayrıca birçok kullanıcının HTC One satın aldıklarında ölü piksel sorunuyla karşılaştıklarını unutmamak gerekir. Kısacası telefon, kutudan arızalı olarak çıkabiliyor. Tekrar batarya konusuna gelirsek, eğer telefonu sadece bir telefon olarak kullanırsanız batarya süresi kabul edilebilir sınırlara düşüyor.

Sonuç

HTC One gücün, estetiğin ve güzelliğin bir arada buluştuğu yenilikçi bir telefon. Fakat HTC, kullanıcıların isteklerini dinleyerek büyük markaların tekellerinin de kırılabileceği teorisini bize oldukça net ispatladı.

[/tab]
[end_tabset]