Anasayfa Haber Deprem Bilgi Sistemi İle Kandilli’ye Destek Olun!

Deprem Bilgi Sistemi İle Kandilli’ye Destek Olun!

Deprem Bilgi Sistemi

Kandilli’deki deprem hareketliliklerine yardımcı olmak amacıyla tamamen yerel üretim bir uygulama hazırlandı.

Toplumsal sorumluluk çerçevesi içerisinde, Kandilli’nin mobil kullanıcılara bir çağrısı var. Cenk Tarhan tarafından tamamen yerel çalışmanın ürünü olarak çıkartılan Deprem Bilgi Sistemi sayesinde ülkemizdeki deprem hareketliliklerinin takibinde siz de yardımcı olabileceksiniz.

Ülkemiz konumu itibariyle deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Özellik Marmara Bölgesi’nde yaşanan ufak çaplı artçılar bile insanları korkutmaya yetiyor. 17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve Marmara Depremi olarak bilinen doğal felaketin yaraları bile daha yeni yeni kapanmaya başladı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen bu ücretsiz uygulama sayesinde ülkemizdeki deprem hareketliliklerini takip edebileceksiniz. Varsa, bulunduğunuz bölgedeki eski depremleri harita üzerinde inceleyebileceksiniz. Ama bu uygulamanın en önemli özelliği tamamen bilimsel altyapıya sahip olması.

Deprem Bilgi Sistemi

Uygulama içerisine dahil olan bilgilerin hepsi Kandilli Rasathanesi’nden geliyor. Çevrenizde yaşanan bir deprem olduğunda, sallantıdan ne kadar etkilendiğinizi bu uygulamaya bildirebiliyorsunuz. Böylece bilgilerin hepsi bilimsel veri altında değerlendirilebiliyor.

Android ve iOS platformuna çıkmış bu ücretsiz uygulamayı kullanmak için sadece konum bulma servisinizin açık olması gerekiyor.