Anasayfa Haber HTC One Mini Bu Ay Piyasada!

HTC One Mini Bu Ay Piyasada!

htc-one-mini-cıkıyor

HTC’nin orta segmente hitap eden yeni telefonu HTC One Mini’nin bu ay içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Görünüşe göre HTC’nin yeni telefonu HTC One Mini’nin ortaya çıkmasına çok az bir süre kaldı. Alman teknoloji sitesi Mobilegeeks.de‘ye göre yeni telefon bu ay içerisinde çıkış yapacak. Telefonu takiben 2013 yılının 3. çeyreğinde de HTC One Max Phablet’in piyasaya sürülmesi bekleniyor.

HTC Mini’nin teknik detaylarından bahsetmek gerekirse, ürün 1GB sistem belleğine sahip olacak. Ayrıca Quallcomm’un 1.4GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemcisi mevcut. Grafik yongası olarak da Adreno 305 kullanacak. Ürünün 4.3 inç ekranı 720p çözünürlükte olacak. Ultrapixel kamerası da 4.1 Megapiksel çözünürlük sağlayacak. HTC’nin geçen sene piyasaya sürdüğü amiral gemisinin de benzer boyutta bir ekrana sahip olması, açıkçası ürünü pek de “Mini” kılmıyor.

HTC One Max’tan söz etmek gerekirse, ürün Phablet boyutlarını biraz aşan bir yapıya sahip. 6-inch SLCD3 ekran paneli olan Phablet, bize daha çok tableti anımsatıyor. Ürün Qualcomm’un Snapdragon 800 2.3GHz hızında çalışacak işlemcisiyle beraber 2GB sistem belleği sunuyor.

Açıkçası HTC One Mini’nin daha büyük bir kullanıcı kitlesine hitap edeceği kuşkusuz. Ancak 1.4GHz çift çekirdekli işlemcisi, günümüz şartlarına göre biraz pasif kalıyor. Ürünün Ultrapixel kamerası, bu dezavantajını kapatacak gibi.