Anasayfa Makale İncelemeler Arçelik K 2715 Ekmek Yapma Makinesi İncelemesi

Arçelik K 2715 Ekmek Yapma Makinesi İncelemesi

Evde ekmek yapmanın en kolay ve zevkli çözümü olan Arçelik K 2715’i tüm detaylarıyla inceliyoruz.

Arçelik K-2715 (2)
Bizim yaş grubu arasında sıklıkla konuşulan bir konudur; emekli olunca ne yapacaksın? Çoğu, hiç bir iş yapmayacağını ve geri kalan ömrünü göbeğini kaşıyarak televizyon karşısında geçireceğini yada bağ/bahçe işiyle uğraşacağını söyler. Ama bu söylemler, çoğu zaman mutlu hayallerin ötesine geçemez. Aslında uzun yılların verdiği yorgunluk ve yoğun iş stresi sonrası evde oturmak fena fikir gibi gelmiyor ama, evin hanımının yaşam sahasına müdahil olmak da son derece riskli bir durum. Çünkü işin ucunda, bu yaştan sonra gerçekten ev hanımı olmak da var : ) Bu yüzden, uzun zamandır çalışan bir motoru susturup soğutmamak adına, rölantiye alıp devam etmek en sağlamı.

Emekli olmama az bir süre kala, hanımla birlikte uzun zamandır almayı planlayıp bir türlü denk gelemediğimiz ekmek yapma makinesini, alışveriş sırasında Arçelik bayisinde görüp satın aldık. Eve gelip, ekmek nedir, nasıl yapılır ve nelere dikkat edilir gibi “hayati” konular hakkında hiç bir bilgi/fikir sahibi olmadan direkt olarak olaya giriştikten sonra aldığımız ilk sonuç: yaklaşık 1 kg ağırlığında bir hamur yığını oldu. Bu ilk denemeydi. İkinci, üçüncü ve en son olarak dördüncü denemeden sonra, ortaya çıkan “ilginç şeylerden” sonra hanım pes ederek işin içinden sıyrıldı ve pası bana attı. O sıyrıldı ama ben inat ettim. İlk olarak internetin karşısına geçerek, “ekmek nedir”den başlayıp, ekşi mayadan çıktım ve konu hakkında epey bilgi sahibi oldum. Yaptığımız hata: evde bulunan mayanın instant değil, sadece kuru maya olmasından kaynaklanıyordu ve bu yüzden de ekmek kabarmıyor, hamur oluyordu.

Ekmeği, ekmek gibi yapmaya başladıktan sonra işi geliştirerek çeşitlendirdim. Peynirli, baharatlı, domatesli ve daha birçok farklı kombinasyon denedim. Başarılı sonuçlar ardından yaş maya ve sonunda zirve olan ekşi maya ile nirvanaya ulaşmak çok zevkliydi.

İtiraf etmem gerekirse; inatla başlayan bu serüvenin ardında, çocukluğumdan beri kazandığım damak tadının büyük etkisi var. Çünkü ben hamur ustalarının yaşadığı göbekli bir ailede büyüdüm. Bol tereyağlı su börekleri, mantılar, tarçınlı rulolar, poğaçalar ve daha neler neler. Benden bir ve iki nesil öncesi bu işlerin hakikaten üstadıydı. Şimdi çocuklarıma bakıyor ve kaygılanıyorum. Çünkü hazır gıdaya yönelen bizden sonraki nesil, açma böreklerin o muhteşem tadını zor görecekler gibi : )

Bir süredir uğraştığım ve hakkında epey tecrübe kazandığım ekmek yapımı, özellikle yeme aşamasında oldukça keyifli bir konu. Piyasada satın alabileceğiniz pek çok ekmek yapma makinesinden bir kaç gömlek daha üstün özelliklere sahip Arçelik K 2715’i detaylandırarak yakın markaja alıyorum. Diğer incelemelerden farklı olarak, tüm olayın mutfakta cereyan ettiğini şimdiden belirteyim…