Anasayfa Makale Hayat Samsung Galaxy Gear Geliyor!

Samsung Galaxy Gear Geliyor!

Samsung'un akıllı saatinin nasıl olacağına dair bir fan çalışması.
Samsung'un akıllı saatinin nasıl olacağına dair bir fan çalışması.

Samsung’un akıllı cep telefonlarını akıllı saati olan Samsung Galaxy Gear takip edecek. İşte elektronik devi Samsung’un akıllı saat markası Galaxy Gear!

Samsung'un akıllı saatinin nasıl olacağına dair bir fan çalışması.
Samsung’un akıllı saatinin nasıl olacağına dair bir fan çalışması.

Elektronik devi Samsung, Amerikan Patent ve Marka Dairesi’ne Samsung Galaxy Gear ürünü için marka hakları için başvuruda bulundu. Ürünün tanımı “giyilebilir dijital elektronik araç, kol saati, kol bandı ve benzeri şekilde, internete erişim sağlayabilen, telefon aramaları yapıp çağrı alabilen, elektronik postalara ve mesajlara erişim sağlayan” şeklinde detaylı bir biçimde uzayıp gidiyor ve özetle Smartwatch, yani akıllı kol saatini tasvir ediyor.

Samsung, daha önce de bu tür bir ürün üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Ancak ne zaman olacağına yönelik bir açıklama ve kesinlikle tam isim vermemişti. Artık biliyoruz ki Samsung’un akıllı kol saatinin adı Galaxy Gear olacak. Cep telefonlarında ve hatta akıllı kameralarda son derece güçlü bir Samsung markası olan Galaxy, böylece Gear ekini alarak mağazalardaki yerini alacak.

Sony, Apple ve Samsung arasında akıllı kol saati rekabeti son derece güçlü olacak. Öte yandan artık teknolojinin giyilebilir ürünlerde iyice yaygınlaşması, Google Glass gibi ürünleri de göz önüne aldığımızda işin moda yönünü de ön plana çıkartacak. Teknolojide son derece önemli olan ergonomi ve tasarım, teknik özelliklerin ötesinde bir rekabet unsuru olarak zaten önem arzediyor. Yine de işin mühendislik ve teknoloji yönü tasarımın gerisinde kalmış değil, iyi bir kullanıcı tecrübesi için en iyi mühendisleri transfer etmeye çalışan teknoloji şirketleri arasında da rekabet kıran kırana devam ediyor.

Peki Samsung Galaxy Gear ne zaman çıkacak? Muhtemelen 4 Ekim’de düzenlenecek Berlin etkinliğinde ya Galaxy Gear ya da Galaxy Note 3 tanıtılacak. Ne tanıtılırsa tanıtılsın, önümüzdeki dönem için önemli bir gelişme olacak.