Anasayfa Haber Turkcell T40 Cep Telefonu Tanıtıldı

Turkcell T40 Cep Telefonu Tanıtıldı

Yeni tanıtılan Turkcell T40 akıllı cep telefonu, Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu olarak dikkat çekiyor. İşte T40’ın teknik özellikleri ve Türk motifli tasarımı…

Turkcell, yeni akıllı cep telefonu T40’ı Türkiye’nin ilk yerli akıllısı olarak tanıttı. Duyurulan özellikler arasında HD kalitesinde ses, gelişmiş kamera özellikleri, yeni nesil çift çekirdekli işlemci, 4 inç’lik ekran yer alıyor.

Turkcell T40, BTK Başkanı Tayfun Acarer ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı. Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirilen T40′, 2013 Eylül ayı sonunda satışa sunulacak.

“Gebze” kod adı verilen akıllı telefon, 6 ay içerisinde tüm tasarım ve yazılım çalışmaları tamamlanarak üretim aşamasına geldi. Turkcell’in Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji’de geliştirilen Turkcell T40; Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi, Qualcomm işlemci ve Turkcell arayüz ile birlikte sunuluyor.

turkcell_T40_kapaklar

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Turkcell T40 için şunları söyledi:

“İnsanımız, Turkcell markasına olan güvenini, kendi adımızı verdiğimiz T serisi telefonlara gösterdiği ilgi ile bir kez daha ortaya koydu. Mobil internette fırsat eşitliği vizyonuyla yola çıktığımız T serisinde 1 milyona yaklaşan satış rakamına ulaştık. Bu sayede, ekonomiye yaklaşık 500 milyon TL katkıda bulunduk. Şimdi bu hedefimizi daha da ileri taşıyoruz. Ttasarımı ve yazılımı Turkcell Teknoloji mühendislerine ve Türk tasarımcılarımıza ait olan T serisinin yeni üyesi Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonunu ortaya koyarak çok daha önemli bir adım atıyoruz. Türkiye’nin Turkcell’i olarak yerli akıllı telefonda da öncü olmak bize büyük gurur veriyor. Yüksek teknolojiyi, Türk kullanıcıların alışkanlıklarına göre geliştirilmiş özel arayüzü ve Turkcell’in zengin mobil uygulama dünyasını herkesin erişebileceği fiyatta bir araya getiren T40 ile Turkcell’liler bir adım önde olacak. Turkcell T40 ile hedefimiz, sektörün diğer oyuncularını da yerli telefon geliştirmeye teşvik etmek ve bu sayede cari açığın kapatılmasına pozitif katkı sağlamak. İlk yerli akıllı telefonumuzun ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

Turkcell-T40-Sureyya-Ciliv

Tayfun Acarer: 2023 hedeflerine yerli üretimi artırarak ulaşmalıyız

Toplantıda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de yüksek teknolojiye dayalı yerli fikri mülkiyetin artırılması ve küresel marka oluşturmanın bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü için önemine dikkat çekti:

“Yüksek teknolojiye yoğunlaşacaksınız, yerli ürüne yoğunlaşacaksınız ve küresel marka oluşturacaksınız. Özellikle yerli akıllı telefon üretimine herkesin kafa yorması gerekiyor. Türkiye yıllık yaklaşık 16 milyon cep telefonu ithal ediyor. 2013’ün ilk altı aylık dönemine baktığımızda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7’lik bir artışla 6.2 milyon adet cep telefonu ithal edildiğini görüyoruz. Yine yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısında, 2013’ün ilk yarısında yüzde 11 artış var. Büyük kısmını akıllı telefonların oluşturduğu bu ithalatın cari açık üzerindeki yükünün hafifletilmesi hepimizin hedefi olmalıdır. Türkiye bugün dünyanın en iyi mobil iletişim altyapılarından birine sahip. Mobil internet kullananların sayısı arttıkça, akıllı telefonlar da daha fazla tercih ediliyor. Yüksek teknolojiye dayalı akıllı telefonları yerli imkanlarımız ve yerli insan kaynağımızı kullanarak geliştirebilmeliyiz. Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’mızın bu konudaki çalışmaları ve destekleri sektörümüzü özellikle teşvik etmektedir. Son dönemde özel sektörün de yerli akıllı telefon konusunda sevindirici adımlar atmaya başladığını görüyoruz. Bugün burada bu adımların somut örneğini görmekten büyük heyecan duyuyorum. Son teknolojiyi yerli tasarımla buluşturan Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu hayırlı olsun.”

Turkcell-T40-lansman

T40’ta “Türk Dokunuşu”

Turkcell, kendi markasıyla kullanıcıya sunacağı T40’ın “Türkiye’ye özel” olmasına özen gösterdi. Turkcell T40, Türk mühendislerinin geliştirdiği özel Android arayüzü, Türk dokunuşları taşıyan arka kapak ve ses tasarımları ve Türk insanının gün içerisinde en çok kullandığı uygulamalara kolaylıkla erişim sağlayan “kart ekranı” ile birlikte geliyor.

Turkcell T40’ın “kilit ekranı”; okunmamış mesaj, cevapsız çağrı ve e-postalarınızı cihazı açmadan görüntülemenizi ve tek bir dokunuşla yanıtlamanızı sağlıyor. Toplam 9 karttan oluşan “kart ekranı”nda ise Favori Kişiler, Sık kullanılan Uygulamalar, Mesajlar, E-posta, Fotoğraflar, entegre bulut uygulaması, Facebook, Takvim ve Arama kısayolları bulunuyor.

T40’ın mesaj, alarm, zil vb. sesleri de yine bağlama-vapur sesi gibi Türkiye’ye özgü esintiler taşıyor. Ancak cihazın tasarım özellikleri arasında en dikkat çekici olan, arka kapakta kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik çinisine ve laleye dek Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerlerinden esinlenen alternatifler sunulması. Turkcell müşterileri, ilk yerli akıllı cep telefonu T40’ı kullanırken Topkapı Sarayı’ından mimari esintiler içeren veya Selçuklu Yıldızı gibi orijinal desenlerin modern çizgilere taşındığı arka kapak alternatifleri de tercih edebilecekler

Turkcell-T40-nazar-boncugu

Turkcell T40’ta Neler Sunuyor?

Turkcell T40,  HD ses özelliği, gürültü engelleyici (Noise Cancellation) özelliği, gelişmiş “Fluence Çift Mikrofon” mikrofon ile görüşme kalitesine odaklanıyor. T40’ın SRS sertifikalı Surround Ses Teknolojisi ise Turkcell TV, Turkcell Müzik ve Fizy gibi multimedya uygulamalarını destekliyor.

Görüntülü görüşme sağlayan ön kamera, 5 MP arka kamera, Flash, Sıfır Deklanşör Gecikmesi (Zero-Shutter Delay), Yüz Tanıma, HDR kalitesinde çekim yapabilme ve Otomatik Sahne Tanıma özelliklerine sahip.

Dahili hafızası 4GB olan Turkcell T40’ın ağırlığı 135 gram. Qualcomm’un 1.2 GHz Çift Çekirdekli işlemcisine sahip cihazın ekran büyüklüğü 4 inç. T40’ın işletim sistemi Android 4.1 Jelly Bean. Turkcell arayüzüyle tasarlanan cihazın pili ise yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma süresi sunuyor.

NFC özelliğini içinde barındıran Turkcell T40, Turkcell şebekesinin desteklediği tüm noktalarda WiFi Offload desteği de sunuyor.

Turkcell-T40-cini-2

Turkcell T40 – Teknik Özellikler

 Turkcell T40 – Teknik Özellikler

İşlemci Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek
Dahili Hafıza 4 GB
Ekran 4.0″ WVGA (480×800) LCD IPS 256K
Kamera 5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera,
Kamera Özellikleri Yüz Tanıma Özelliği, Gülümseme Tanıma, HDR,
Sıfır Gecikme, Otomatik Sahne Tanıma
Ses Özellikleri HDOn, Gürültü Engelleme, Surround Ses
Pil 1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)
Kullanıcı Arabirimi Turkcell Arayüz
NFC Var
İşletim Sistemi Android 4.1 (Jelly Bean)
Boyutlar 126mm x 64.8 mm x 10.85 mm
Ağırlık 135 gram

Turkcell-T40-cini TurkcellT40_3 TurkcellT40_2 TurkcellT40_1 Turkcell-T40