Anasayfa Haber PlayStation 4’te Yüz ve Ses Tanıma Teknolojisi Bulunacak

PlayStation 4’te Yüz ve Ses Tanıma Teknolojisi Bulunacak

PlayStation 4'e gelecek Eye Camera hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.
PlayStation 4'e gelecek Eye Camera hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.
PlayStation 4'e gelecek Eye Camera hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.
PlayStation 4’e gelecek Eye Camera hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

PS4’ten ayrı satılacak bir kamera sayesinde yüz ve ses tanıma teknolojisi kullanılabilecek.

Sony, PlayStation 4’e entegre edilebilecek, çevresel görüntü yakalayan Eye Camera özelliği ile yüz ve ses tanıma teknolojisi sunacak. Sony sözcüsü “Sony firması, PlayStation Camera ile ses tanıma özelliğini sağlayacak. Daha detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde sunacağız” dedi.

Bu özellik ilk olarak Las Vegas’ta düzenlenen GameStop Expo Fuarı sırasında ortaya çıkmıştı. Burada yayınlanan videoda, kamera sayesinde sesli komutlar ve yüz tanıma teknolojisinin bulunacağına dair ipuçları bulunuyordu. Yeni açıklamayla birlikte, bu teknoloji resmiyet kazanmış oldu.

Stereoskopik açıya sahip lensler sayesinde, vücud hareketleri ve yüz mimikleri yakalanabilecek. PlayStation 4 için geliştirilen bu özel kameranın, konsoldan ayrı satılacağı açıklandı. Şimdiden birçok oyunun bu teknolojiyi destekleyeceğini biliyoruz. Yani oyuncuların ekstradan para ödemesi gerekecek.

Yeni nesil oyun konsolları Xbox One ve PlayStation 4, sistemsel açıdan en iyi performansı sunmak için yarışıyorlar. Bu sebepten ötürü piyasaya sürülmeden önce konsollara yeni teknik özellikler ekleniyor. Sony tarafından son olarak ses ve yüz tanıma teknolojisi duyuruldu. Microsoft ise Xbox One için bu özelliği sunacağını daha önceden açıklamıştı. Hatta Microsoft, Xbox One’ın kullanıcının yüzünü tarayarak ona ait oyuncu hesabına otomatik olarak giriş yapabilecek.

PlayStation 4 için sunulacak Eye Kamera aparatının 393 Sterlin civarında olacağı söyleniyor. İlk başlarda kameranın PlayStation 4 kutusu içerisinden çıkacağı söyleniyordu. Ancak Sony, Microsoft’un Kinect politikasını takiben, ayrı satma kararı aldı.