Anasayfa Haber Galaxy Note 3’e Qualcomm’dan Özel Yonga

Galaxy Note 3’e Qualcomm’dan Özel Yonga

Qualcomm'un yeni yonga seti, 4G teknolojisinde çığır açacak.
Qualcomm’un yeni yonga seti, 4G teknolojisinde çığır açacak.

Qualcomm QFE1100 kod adıyla yeni ET yongasını tanıttı!

Qualcomm Technologies firması, QFE1100 kod adıyla Dünya’nın ilk telsiz teknolojisine sahip Envelope Tracker (ET) yongasını tanıttı. Uzun süredir Ar-Ge çalışması süren yonganın, ilk olarak Galaxy Note 3 içerisinde kullanılacağı açıklandı.

Qualcomm’un duyurusu mobil işlemci pazarında büyük ilgi gördü. Yonga setinin Galaxy Note 3 içerisinde kullanılacak olması da Samsung’un yüzünü güldürdü. Telsiz teknolojisine sahip ET yongalarının, performans bakımından diğerlerine göre daha gelişmiş olduğu söyleniyor. Mobil cihazların yavaşça 4G LTE standartına geçmesiyle, QFE1100 önemli bir yer taşıyacak.

4G LTE, ülkemizde yaygın olarak kullanılmasa da, başta K. Amerika ve Avrupa’da özellikle aranan bir teknoloji. 2G ve 3G sinyalleri ile karşılaştırıldığında, LTE sinyallerinin farklı bir dalga boyutunda yayıldığı biliniyor. Altyapı eksikliğinden ötürü 4G, yaygınlaşma konusunda sıkıntı çekiyor. Ancak sinyal konusunda 2G ve 3G’nin performansını ikiye katlıyor.

Qualcomm’un geliştirdiği ET yongasının LTE standartına önemli katkıları olacak. Bunu ufak bir örnekle açıklayabiliriz. Kalp atışlarınızın her zaman için 200 bpm seviyesinde olduğunu düşünün. Her şeyi yapabilecek enerjiniz olacaktır. Ancak fazlasıyla da boşta enerji kalacaktır. Herhangi bir iş için 72 bpm seviyesi insan vücudu için yeterlidir. QFE1100, telsiz sinyallerinin boşa harcanmasını önlüyor. Bu sayede, 4G LTE standartından tam randıman alınabiliyor.

Qualcomm’un yeni teknolojisi önümüzdeki yıllarda yükselişe geçecek. Şu an birçok telefon, hali hazırda 4G LTE desteği veriyor. Ancak tam anlamıyla bir performans alınamıyor. ET yongalarıyla, belirli standarta oturtulacak bu hizmet sayesinde, Qualcomm pazar payını da artıracaktır. Özellikle Samsung ile olan anlaşmaları dahilinde, iki firma da bu işten oldukça karlı çıkacaktır.