Anasayfa Makale Yazar Köşeleri 8$ Olan Alan Adı Nasıl 800$ Olur?

8$ Olan Alan Adı Nasıl 800$ Olur?

8$’a satılan basit bir alan adı, en ufak bir hatanızda size 800$’a mâl olabilir.

internet-sansürü-ingiltereUzun zaman önce bir tanıdığımın ricası üzerine sevgili Bariton Sedat Öztoprak için sedatoztoprak.com alan adı üzerinde güzel bir portfolyo sitesi hazırlamış ve  siteyi yayına almıştım. İşleri gereği yoğun olan Sedat Bey, hosting firmasından gelen onlarca maile bakamamış ve sonuç olarak iki yıllığına satın alınan alan adının haklarını kaybetmiş. Her ne kadar alan adını el değiştirmeden önce yakalamış olsam da alan adının güvenli bölgede kalma süreci bitince hızlı davranamadım. Sonuç olarak buydomains.com adlı site, sedatoztoprak.com’u benden önce davranıp satın almış.

Geçtiğimiz günlerde firmanın iletişim forumunu doldurup alan adını satın almak istediğimi belirten bir başvuru yaptım ve hemen gün içerisinde Massachusetts’ten beni aradılar. Firma alan adının fiyatının 799 $ olduğunu belirtti. Fiyatı pahalı bulduğumu söylediğimde ise indirime gidebileceklerini ya da daha uygun bir fiyatta anlaşılabileceğini ifade ettiler. Bunu da kabul etmediğimi belirterek görüşmeyi sonlandırdım. Akabinde ertesi gün bir de e-posta aldım firmadan fakat 8 dolarlık bir alan adı için 100$ bile ödemeye niyetim olmadığından bu e-postaya cevap verme gereği bile duymadım.

Sonuç olarak sedatoztoprak.com olmayacak belki de sedatoztoprak.net olacak fakat şunu öğrendim ki elinizde bir alan adı varsa ve bu alan adını uzun süre kullanacaksanız bunu iki değil on yıllığına almanızda fayda var. Aksi takdirde bu size alan adının yirmi yıllık fiyatından bile daha pahalıya patlayabilir.