Anasayfa Haber Google Yeni Algoritma Yazılımını Tanıttı

Google Yeni Algoritma Yazılımını Tanıttı

Google, yeni algoritma sistemini tanıttı.
Google, yeni algoritma sistemini tanıttı.
Google, yeni algoritma sistemini tanıttı.
Google, yeni algoritma sistemini tanıttı.

Hummingbird adı verilen yeni algoritma yazılımı %90 daha etkili çalışıyor.

Google, Hummingbird kod adıyla yeni algoritma yazılımını tanıttı. Google, 3 yıldan sonra ilk kez algoritma yazılımına büyük bir güncelleme yaptı. İlk açıklamalara göre yeni yazılım, arama motoru içerisinde %90 daha etkili çalışıyor.

Google çalışanlarından Amit Singhal’in açıklamasına göre bu yazılım 1 aydır sistemde çalışır durumda. Perşembe günü yapılan tanıtım gününde, Humminbird’in nasıl çalıştığına dair bilgilere yer verildi. Yeni algoritma daha fazla ve daha kompleks arama sonuçları gösteriyor.

Arama motoru gelişen teknoloji sebebiyle, hali hazırda sistemdeki algoritmanın yetersiz kalmaya başladığını düşünüyordu. Akıllı telefon ve gelecekte yayılacağı düşünülen akıllı saat teknolojisi, kullanıcıya ses ile arama imkanı tanıyor. Yeni teknolojinin, Google’ın eski yazılımıyla uyumsuzluk oluşturabileceğinden korkuluyordu. Bu sıkıntılar ortaya çıkmadan firma olaya el koydu ve yeni bir algoritma sistemi çıkardı.

Hummingbird, arama sırasında daha zeki çalışıyor. Daha fazla ilgi çekebilecek maddeleri en başa alıyor. Basit kelimeler arasındaki bağları daha esnek bir şekilde ortaya çıkarabiliyor.

Tanıtım sırasında Humminbird’ün neler yapabileceği de gösterildi. Singhal, akıllı telefonu üzerinden Google’a sesi komut vererek Eiffel Kulesi’ni aratmasını istedi. Ortaya çıkan bilgilerden sonra yine sesli olarak kulenin ne kadar uzun olduğunu sordu. Arama motoru soruyu düzgünce anlayıp yeni listemesini sundu. Singhal bu noktadan sonra Eiffel Kulesi’nin yapım aşamasındaki görüntülerini görmek istediğini belirtti. Hummingbird, Google Görseller sekmesine geçerek kulenin inşatı sırasında çekilmiş fotoğrafları sıraladı.

Yazılımın olumlu sonuçlar verdiği belirtildi. Ancak Hummingbird üzerindeki çalışmaların da devam edeceği eklendi.