Anasayfa Haber Index Grup iPhone’un Distribütörlüğünü Aldı

Index Grup iPhone’un Distribütörlüğünü Aldı

Index Grup

Apple ile distribütörlük anlaşması imzalayan Index Grup, şimdi de iPhone akıllı telefonları üstlenmek üzere harekete geçti.

Index Grup şirketlerinden Indeks Bilgisayar’ın Apple ile 2012 sonunda imzaladığı distribütörlük sözleşmesinde yer almayan iPhone akıllı telefonları yeni kontrata dahil edildi.

Indeks Bilgisayar, yeni sözleşme sayesinde Apple donanım ürünlerinin tamamının dağıtımını üstlendi. Indeks Bilgisayar, Aralık ayından itibaren pazara süreceği iPhone’lar ile IT kanalındaki bayilere de yeni bir iş kolu kazandırmış olacak ve satışlarını GSM şirketlerinin kanalları dışında gerçekleştirecek. Servis sorumluluğu hala Apple Türkiye’de olan iPhone ürünleri ise, Index Grup’un kapsamlı dağıtım kanalı sayesinde Türkiye’de geniş bir coğrafyada yepyeni bir iş ortağı grubuna ulaşmış olacak.

2013 yılında sektördeki ana ürün grupları olan notebook ve masaüstü bilgisayarların yüzde 10’ların üzerinde bir küçülme yaşamasına ve sektörün kur gelişmelerinden olumsuz etkilenmesine rağmen, Index Grup şirketlerinin ilk dokuz ayda yüzde 20’lik çok güçlü bir büyüme kaydetmesi, tüm teknoloji üreticilerinde büyük beğeni kazanmıştı.

“2013’ün ilk dokuz ayında kur dalgalanmaları olmasaydı sektör çok daha büyük bir hamle içinde olacaktı” diyen Index Grup CEO’su Erol Bilecik, yeni iPhone kontratı ile Indeks Bilgisayar’ın 2014 yılı içinde oldukça önemli bir büyüme hamlesi gerçekleştireceğini öngördüğünü belirtti ve yeni sözleşmenin yaratacağı iş fırsatlarını şöyle değerlendirdi:

“Bireysel tüketicinin iPhone ürünlerine çok daha geniş bir coğrafyada daha kolay erişebilmesi bizim en temel hedeflerimizden biridir. Bu doğrultuda yıllık 250 milyon TL’nin üzerinde bir satış hacmine erişmeyi planladık. Hedeflerimize ulaşabilmek için iPhone ürünlerini, Türkiye çapında faaliyet gösteren 8 binin üzerindeki iş ortaklarımıza sunacağız. İş ortağı grubumuz içerisinde en yüksek iş hacmini ise organize perakende zincir mağazalarının gerçekleştireceğini düşünüyoruz.”