Anasayfa Haber Her 10 Telefondan 1’i Windows İşletim Sistemine Sahip

Her 10 Telefondan 1’i Windows İşletim Sistemine Sahip

Lumia 1520
Lumia 1520
Lumia 1520
Lumia 1520

Windows Phone 8 pazarı yavaşça ama kendinden emin adımlarla büyüyor.

Microsoft’un Nokia’yı satın alması 2013’ün en büyük şirket evliliklerinden biri oldu. Hali hazırda, Windows Phone 8 işletim sisteminin en büyük destekçisi Nokia’ydı. Anlaşmanın ardından yavaş ama dikkat çeken bir ilerleme gözlemlendi. Son gelen analizlere göre Windows Phone 8’in pazar payı büyümeye başladı.

Kantar WorldPanel’in pazar araştırmasına göre Android halen birçok ülkede en çok kullanılan işletim sistemi. WP 8’in ise dikkat çeken bir yükselişi var. Avrupa’daki 10 telefon sahibinden 1’inin WP 8 cihazı var. Yani reklam kampanyaları meyvelerini vermeye başladı.

Öte yandan Latin Amerika’ya baktığımızda Android, iOS ya da BlackBerry gibi telefonlarla karşılaşmıyoruz. Nokia’nın bütçe dostu WP 8 telefonları pazarı ele geçirmiş durumda. Bu tabii uzun vadede problem oluşturabilir. Microsoft’un ucuz telefonlara destek vermezi şu anki mobil endüstrisi için riskli bir hamle. Yapılacak büyük çaplı gelirlerin ardından buna belirli düzenlemelerin getirilip, stabil bir ürün gamı oluşturulması gerekiyor.

2014 yılı itibariyle Nokia’nın telefon pazarında daha da büyümesi bekleniyor.