Anasayfa Makale Hayat Nokia Lumia 1020 LiveSight

Nokia Lumia 1020 LiveSight

Nokia Lumia 1020 ile yaya turuna çıkıyor ve LiveSight ile arttırılmış gerçekliği keşfediyoruz. Dolaştığınız sokaklardaki mekanları telefonu çevirdiğiniz yerde bulmanızı sağlayan LiveSight deneyimini bu videoda izleyebilirsiniz…

Taksim İstiklal Caddesi’nin başından Galata Kulesi’ne kadar ufak adımlarla dolaşıyoruz. Bir yandan da Nokia Lumia 1020’nin içerisinde gelen LiveSight uygulamasıyla çevremizdeki mekanları keşfediyoruz. Çiçek Pasajı, Avrupa Pasajı, Balık Pazarı, Tünel gibi yerlerden geçerken binaların arkasında ne var görebiliyoruz.

Kameradan alınan görüntü ekrana getirilirken, bir yandan da uygulama tarafından internetten çekilen mekan bilgileri ekranda ikonlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede gezerken binaların arkasında bile kalsa farklı mekanları uzaktan keşfedebiliyoruz. İkonlarına tıkladığımız yerler hakkında bilgi edinebiliyor, örneğin bir eczanenin, otelin ya da restoranın adres tarifinin yanında telefon numarasını arayüzde görüp tek tıklamayla arayabiliyoruz.

Yakın gelecekte Arttırılmış Gerçeklik, yani İngilizcesiyle Augmented Reality ile daha sık karşılaşacağız. Bu tarz uygulamalar geliştikçe ve biz kullanmaya alıştıkça çevremizdeki dünya ile etkileşimimiz de zenginleşecek. LiveSight uygulaması da artan mekan bilgileri ile her gün daha kullanışlı hale geliyor. Harita üzerinde mekan bulmanın yanında, yakınında bulunduğumuz mekanları tam olarak gözümüzle gördüğümüz gibi bulabilmek büyük bir avantaj. Özellikle turistik kullanımda son derece yararlı.

Nokia Lumia 1020 ile ilgili inceleme, video ve makalelerimiz:

Nokia Lumia 1020 İncelemesi

Nokia Lumia 1020 ile Navigasyon

Nokia Lumia 1020 Kamera Tutucu

Nokia Lumia 1020 ile Profesyonel Fotoğraf ve Videolar

Nokia Lumia 1020 LiveSight

Nokia Lumia 1020 ile Karanlıkta Fotoğraf Çekimi

520′den 1020′ye Bütün Lumia İncelemeleri