Anasayfa Haber Nokia’nın Android Telefonu Normandy’nin Görüntüleri Sızdı

Nokia’nın Android Telefonu Normandy’nin Görüntüleri Sızdı

Evleaks tarafından sızdırılan Nokia Normandy görüntüsü.
Evleaks tarafından sızdırılan Nokia Normandy görüntüsü.
Nokia Normandy hakkında ilk görüntüler evleaks tarafından sızdırıldı!
Nokia Normandy hakkında ilk görüntüler evleaks tarafından sızdırıldı!

Nokia, Normandy kod adlı telefonu ile Android pazarına yeniden giriş yapacak.

Nokia’nın Android işletim sistemine sahip yeni telefonu hakkında ilk bilgiler açığa çıktı. Twitter üzerinden mobil dünyası hakkında sızıntı haberler paylaşan EvLeaks’in yeni çalışması Nokia Normandy üzerine oldu.

Nokia’nın Android’e geri dönüş çalışması olan Normandy kod adlı telefonunun ilk görüntüleri ortaya çıktı. Kasa tasarımı ve renk seçimlerine baktığımızda, Lumia benzeri bir telefonla karşı karşıyayız. Siyah, beyaz, mavi ve sarı dışında neon yeşili tasarıma sahip bir modeli de böylece ilk kez görmüş olduk.

Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla telefonun altında bir de buton var. Ne işe yaradığını henüz bilmiyoruz. Ancak “Geri Dön” butonu olarak çalışıyor olabilir.

Açıklamalara göre yeni telefondaki Android işletim sistemi benzerlerinden farklı olacak. Özel bir yazılım ve arayüz ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Benzer bir çalışmayı Amazon, Kindle Fire tabletlerde kullanıyor. Tabletin işletim sisteminin temelini Android oluşturuyor. Ancak özelleştirilmiş arayüze sahip.

Eğer bu telefon gerçekten piyasaya sürülecekse, oldukça enteresan bir resimle karşı karşıya kalacağız. Nokia, son yıllarda farklı bir politika izleyerek Windows Phone cihazlara önem vermeye başlamıştı. Sonrasında da haliyle Microsoft tarafından satın alındı. Son dönemde Avrupa pazarında WP cihazların yükselişi hakkında yeni haberler okuyoruz. Nokia’nın bu çalışması oldukça stratejik olacak gibi gözüküyor.

Telefonun çıkış tarihi, teknik özellikleri ya da fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok. Çıkış tarihi konusunda ise 2014 yılı ortası öngörülüyor.