Anasayfa Haber YouTube, 4K Desteği Sunmaya Başladı

YouTube, 4K Desteği Sunmaya Başladı

YouTube 4K 2160p

 

HD ve Full HD’nin ötesine geçiş hızlanıyor:YouTube, 4K videolar için destek sunmaya başladı. İşte 4K devri için 2160p destekli YouTube…

İnternette “video sitesi” denildiğinde akla gelen ilk site olan YouTube, yeni teknolojilere ayak uydurmayı geciktirmiyor. Bu hafta içerisinde YouTube’ta 2160p izlenebilen bazı videolar sunuldu.

Ancak şöyle bir gerçek var ki; YouTube’ta 4K videolar yeni bir şey değil. Çünkü sitedeki 4K videolara baktığınızda 2010’da yapılan yüklemeleri bile görebiliyorsunuz. Daha öncelerinde video çözünürlüğü ayar kısmında bu denli seçenek olmadığından söz konusu videolar orijinal çözünürlüklerinde izlenememiş. Fakat video klipler küçültülmemiş ve orijinal boyutları bir yerde saklı kalmış. Sunucular artık hazır olacak ki, 4096×2160 ve 3840×2160 çözünürlüğündeki videolar, siteden izlenebiliyor. Video oynatıcısındaki çubuktan Kaliteyi en üstte bulunan 2160p 4K’ya ayarlamak yeterli oluyor.

Çok yükseklerde uçmak istemeyip yine de standartlarını artırmak isteyen kullanıcılar içinse 1440p desteği bulunuyor. YouTube’un sahibi olan Google, belli ki 2014’te 4K teknolojisinin yaygınlaşacağını ön görerek siteyi daha önceden hazırlamış. Birçok firmanın yeni çıkardığı televizyonlar 4K’yı desteklerken, yeni nesil oyun konsolları olan PS4 ve Xbox One da 4K videoalrı destekliyor, ancak 4K oyunlar için sanıyoruz ki henüz erken.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…