Anasayfa Haber Türkiye’de Artık Vimeo Yasak! Peki Neden?

Türkiye’de Artık Vimeo Yasak! Peki Neden?

Vimeo Anonysmous yüzünden mi yasaklandı?

Vimeo neden kapatıldı? Video paylaşım sitesi olan Vimeo’ya erişim Türkiye’de engellendi.  Siteye erişmeye çalışanları mahkeme kararı karşılıyor. İşte Vimeo engellemesi ve sosyal ağlarda bu konu ilgili ortaya atılan iddialar, Vimeo’nun kapatılmasına sebep olduğu söylenen o video…

Vimeo Anonysmous yüzünden mi yasaklandı?
Vimeo Anonymous yüzünden mi yasaklandı?

En büyük video portallarından ve sosyal ağlarından biri olan Vimeo’ya Türkiye’de erişim yasaklandı ve engellendi. Kullanıcılar “Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 08.01.2014 tarihli 2014723 D. İş ve kararı ile erişime engellenmiştir” uyarısı ile karşılaşıyorlar. Henüz yeni DNS bağımsız filtreler devreye girmediği için sadece standart DNS’leri kullananları engelleyen yasağın önümüzdeki günlerde kullanıma girmesi planlanan internet servis sağlayıcı temelli filtreleme sistemiyle tamamen erişime kapalı hale getirilmesi söz konusu.

Vimeo gibi sitelerin yasaklanması akla Türkiye’de daha önce yapılan YouTube yasağını getiriyor. 5561 Yasalı yasada yapılan değişikliklikler bu esnada protestolara sahne oluyor. Sosyal medya üzerinde kullanıcılar yakında sosyal medyanın da yasaklanmasından endişelerini dile getiren mesajları paylaşıyorlar.

Vimeo’nun yasaklanmasının sebebi açıklanmazken sosyal ağlarda pek çok söylenti dolaşıyor. Anonymous isimli grubun Vimeo üzerinde Türkiye’deki yolsuzluklar ile ilgili açıklamalarını barındıran video, sosyal ağlarda kullanıcılar tarafından bu yasağın sebebi olarak gösteriliyor. Videonun adı “Anonymous Turkey – Stop Corruption!” yani “Anonim Türkiye – Yozlaşmayı Durdurun!” Henüz bu videonun engelleme sebebi olup olmadığı açıklanmış değil ancak yetkili bir açıklama yapılana kadar sosyal medyada bu konu daha çok konuşulacak gibi görünüyor.