Anasayfa Haber Windows 8 Tabletlere Olan Talep Artacak

Windows 8 Tabletlere Olan Talep Artacak

Windows 8 işletim sistemine sahip tabletler, Android ve Apple'ın önüne geçebilir.
Windows 8 işletim sistemine sahip tabletler, Android ve Apple'ın önüne geçebilir.
Windows 8 işletim sistemine sahip tabletler, Android ve Apple'ın önüne geçebilir.
Windows 8 işletim sistemine sahip tabletler, Android ve Apple’ın önüne geçebilir.

2014 yılı, Windows 8 işletim sistemine sahip tabletlerin yılı olacak gibi gözüküyor.

Tablet pazarı 2 büyük firma tarafından domine ediliyor: Apple ve Android. Apple, yıllar içerisinde kazancının büyük bir bölümünü iPad tabletlerle sağladı. Android ise çeşitli firmalarca seçilen en önemli işletim sistemlerinden biri. Son 2 yılda tabletlere olan talebin, inanılmaz boyutlara ulaştığı bir gerçek. Şimdi ise Windows, bu boyuta katkıda bulunacak.

Araştırmacılara göre Windows 8 işletim sistemine sahip tabletler, 2014 yılının en çok tercih edilen mobil cihazlarından olacak. Microsoft’un mobil işletim sistemi tablet yarışını iyiden iyiye kızıştıracak. Aberdeen Group için araştırma yapan Andrew Borg, geçtiğimiz yıl Apple ve Android’in domine ettiği pazarın bu yıl altüst olabileceğine inanıyor.

Geçtiğimiz yıl Microsoft, Surface tablet ile bir çıkış yakalamaya çalışmış ama başaramamıştı. Microsoft dışında birçok firma Windows 8 işletim sistemine sahip tabletlere göz kırpmaya başladı. Redmond merkezli yazılım devi de tablet yarışından kopmaya hevesli değil. Yıl içerisinde Surface 2 tabletiyle de sıklıkla karşılacağız.

Bu süre içerisinde Windows tabletlerin fiyatlarının da düşmesi, pazardaki payların değişmesine yol açacak gibi gözüküyor. Son zamanlarda mantar gibi türemeye başlayan çift-işletim sistemli tablet-laptoplar da, kullanıcıların ilgisini çekiyor. Bu sebeple 2014 yılında Windows 8 bazlı tabletlerden bolca göreceğiz gibi gözüküyor.