Anasayfa Oyun GTA V PC’ye Ne Zaman Gelecek?

GTA V PC’ye Ne Zaman Gelecek?

gta-5

Rockstar Games’in fenomen oyunu Grand Theft Auto V, PC’ye ne zaman çıkacak?

Oyun dünyasının fenomenlerinden biri haline gelen GTA V’in PC’ye ne zaman çıkacağı büyük bir muamma. Söylentiler bitmek bilmiyor. Rockstar Games’den de henüz resmi bir açıklama gelmedi. Oyuncular ise umutlarını kaybetmedi.

Son zamanlarda ortaya çıkan söylentilerden en ilgi çekenleri Brezilya ve Norveç’ten geldi. Brezilya’daki bir mağaza, GTA V’in Mart ayında çıkabileceğini, yakın tarihte önsiparişleri açacağını söyledi. Norveç’te ise daha kesin bir açıklamayla 18 Mart’ta oyunun çıkacağı belirtildi. Ancak bunlar söylentiden ibaret.

Geçtiğimiz hafta içerisinde YouTube’a yüklenen bir videoda, PC oyuncularını heyecanlandırmıştı. Mouse kullanarak oyunun ayar menüsüne girdiğini gösteren bir kullanıcı vardı. Bu videonun kısa sürede yalan olduğu anlaşıldı.

Söylentileri bir kenara bırakırsak, öncelikle işin ticari boyutlarını ele almalıyız. GTA V, PS3 ve Xbox 360 platformlarından 1 Milyar Dolar’dan daha fazla gelir elde etti. Microsoft ve Sony, oyunun yeni nesil konsollara gelmesini heyecanla bekliyor. Çünkü satışların ikiye katlanacağı tahmin ediliyor.

Grand Theft Auto 5

Hal böyle olunca Rockstar Games’den PC’ye yönelik bir atılım gerçekleşmeyeceğini anlamak lazım. Firma şu an konsollara yönelmiş durumda. Konsol pazarı, PC’den daha fazla gelir sağlıyor. Bu yüzden Rockstar Games’in de önceliği konsollar olacak.

PC oyuncuları Rockstar Games’in, GTA V’i PC’ye getirmesi için 700.000 imzayı aşan bir kampanya başlattı. Firma elbette oyunu PC platformuna getirecek. Ama ne zaman?

GTA III, Vice City ve San Andreas mobil desteğe kavuştu. Rockstar Games, daha kazançlı çıkacağı pazarlara yatırım yapmaya çalışıyor. Oyun dünyası değiştikçe, firmaların da değişime ayak uydurması gerekiyor. Rockstar Games, Grand Theft Auto V’in PC sürümü üzerinde çalışıyorsa bile bunu 2014 yılı içerisinde değil, 2015 başında piyasaya sürebilir.