Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Facebook Kullanımı İlerleyen Yıllarda Azalacak

Facebook Kullanımı İlerleyen Yıllarda Azalacak

Facebook Logo

Son araştırmalar dahilinde Facebook, 2017 yılına geliğindiğinde kullanıcılarının %80’ini kaybedecek.

Facebook benzer sosyal medya platformlarından farklı olarak, salgın hastalık gibi insanlar arasında yayıldı. Ancak Princeton Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre Facebook’un bu yükselişi 2017 yılında son bulacak.

Sosyal medya devi, Myspace ve Bebo gibi benzerlerinden daha uzun ömürlü oldu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında 10. yılını kutlayan Facebook, büyümeye devam ediyor. Ancak sosyal medya ağlarında yavaş yavaş bir değişiklik görüyoruz. Henüz kendisini hissetirmese de, ilerleyen yıllarda yeni ağlar ortaya çıkacak.

Bunun en önemli sebebi, gizlilik ve güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor. Facebook kullanıcılarının büyük bir kısmı, kişisel bilgilerinin bu kadar göz önünde bulundurulmasından rahatsız. Ancak gene de Facebook kullanmaya devam ediyorlar. Çünkü ellerindeki en büyük sosyal medya kuvveti Facebook’a ait.

İlerleyen yıllarda Facebook’un kullanıcı sayısında bariz bir düşüş yaşanacak. Princeton Üniversitesi’ndeki araştırmacıların açıklamasına göre, Facebook bugünkü kullanıcı sayısının %80’inini 2017 yılına gelindiğinde kaybedecek.

Geçtiğimiz Ekim ayında Facebook’u ziyaret eden kullanıcıların sayısı 1.2 Milyar. Bu sayı hemen hemen sabitlenmiş durumda. Ancak yavaşça düşecek. Bu sebepten ötürü Facebook, bazı düzenlemeler yapmaya başladı. Öncelikle Facebook, etiket kavramına girişti. Daha sonra bu etiket kavramı üzerinden, sosyal medya arama motoru olmaya çalışacak. Ancak bu değişiklikler Facebook’un kullanıcı kaybetmesini engelleyemeyecek.