Anasayfa Haber Top Oynayarak Telefon Şarj Etmek!

Top Oynayarak Telefon Şarj Etmek!

soccket-top

Soccket isimli top sayesinde, elektrik enerjisi elde edilebiliyor.

Soccket adı verilen top içerisinde bulunan jiroskop sayesinde, elektrik enerjisi üretiyor. Standart bir futbol topu büyüklüğünde olan Soccket, oynama süresine bağlı olarak kullanıcısına elektrik enerjisi sunuyor.

2010 yılında buna benzer bir çalışma yapılmıştı. Ancak Soccket’in daha verimli çalıştığı söyleniyor. 99 Dolar’lık uygun fiyatı ile herkesin ulaşabileceği konumda.

İçerisindeki jiroskop, siz topa vurdukça dönüyor ve dahili bataryasını elektrik enerjisi ile dolduruyor. Daha sonrasında topu alarak telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Bunun için sadece topun yüzeyindeki çıkışa, usb kablonuzu takmak yeterli. Bu çıkış hava, su ve toz geçirmiyor. Sadece telefonunuzu şarj etmek için değil, lambanızı yakmak için de Soccket’i kullanabilirsiniz.

Topun geliştiricilerinin açıklamasına göre 30 dakikalık bir oyun sonrasında, bir lambaya 3 saat yetecek kadar elektrik enerjisi üretilebiliyor. Kamp, gezi ya da festival alanlarında kullanmak için oldukça uygun bir cihaz. Hem top oynayıp eğlenebilir, sonrasında da telefonunuzu şarj edebilirsiniz.