Anasayfa Haber Flappy Bird’ü Aratmayacak Alternatif Oyunlar

Flappy Bird’ü Aratmayacak Alternatif Oyunlar

flappy_bird

Flappy Bird’ün mobil pazarından çekilmesiyle arayışlarınıza son verecek 5 oyunu, sizler için listeledik.

Mobil oyun pazarında fenomen haline gelen Flappy Bird artık aramızda değil. Oyunun geliştiricisi, sosyal ağlar üzerinden gelen kötü yorumları kaldıramayıp, oyunu pazardan çektiğini duyurmuştu.

Ancak bu üzülmeniz için bir sebep değil. Mobil pazarda yığınla oyun bulunuyor. Flappy Bird kadar sinir bozucu olmasa da, keyifli dakikalar geçirebileceğiniz mobil oyunları sizler için listeledik.

Dumb Ways to Die

dumb-ways-to-die

Mayıs 2013 tarihinde yayınlanmasına karşın, Dumb Ways to Die bundan biraz daha eski. YouTube’da yayınlanan videoda, garip şekilli yaratıklar, enteresan şekillerde başlarına bela açıp ölüyorlardı. Bu videonun olumlu yorumlar almasının ardından bir de oyununu çıkardılar. Dumb Ways to Die içerisinde 15 farklı mini oyun var. Kullanıcı bu mini oyunlar içerisindeki yaratıkların zarar görmeden bölümü bitirmesine yardımcı oluyor.

Oyunun iOS ve Android sürümleri mevcut.

iCopter Classic

icopter

Flappy Bird’de olduğu gibi ekrana tıklayarak, yoldaki engellerden kaçmaktan zevk alıyorsanız (?), bu oyun tam size göre. Ufak bir helikopteri yönlendirdiğiniz bu oyunun yapısı, eski atari-arcade oyunlarını anımsatıyor. Duvarlara ve engellere çarpmadan ilerlemeye çalışıyorsunuz.

Oyunun iOS ve Android sürümleri mevcut. Android sürümünün, iOS sürümünden biraz farklı olduğunu belirtmekte fayda var.

Hungry Shark Evolution

hungry-shark-evolution

Hungry Shark Evolution, uzun oynama süresi ile uygulama mağazalarının en sık tercih edilen oyunu. Okyanusların gardiyanları, köpekbalıklarını kontrol ederek, irili-ufaklı balıkları yutuyor, denizaltıları patlatıyor, devasa yengeçlerle dövüşebiliyorsunuz. Kazandığınız altınlarla yeni köpekbalıkları açma imkanınız da var.

Oyunun iOS ve Android sürümleri mevcut.

Flick Champions Winter Sports

flick-champions-winter-sports

Sochi Kış Olimpiyatları hazır başlamışken, Flick Champions Winter Sports’un da bu kadar popüler olmasına şaşırmamak gerek. Birçok ülke seçeneğine sahip olan oyunda slalom, buz hokeyi, ski jumping ve buzda kayma gibi 18 farklı kupa bulunuyor. Oldukça kolay kontrol mekanizmasına sahip olan oyun vakit değerlendirmek için birebir.

Oyunun sadece iOS sürümü var.

JellyCar

jellycar

Güzel ve basit bir oyun. JellyCar, fizik kurallarını biraz es geçen bir dünyada sizi sürücü koltuğuna oturtuyor. Bu garip dünyada yolunuzu bulmaya çalışırken oldukça zorlanabilir ama fazlasıyla keyif alabilirsiniz.

Oyunun iOS ve Android sürümleri mevcut.