Anasayfa Haber Pencereler Gidiyor, Yerine Dev Ekranlar Geliyor!

Pencereler Gidiyor, Yerine Dev Ekranlar Geliyor!

spike-jet-ucak

Yeni üretilecek özel Süpersonik Jet’te, pencereler yerine dev ekranlar bulunacak.

Spike Aerospace, kişiye özel Süpersonik Jet üretimine başladı. 80 Milyon Dolarlık, S-512 Jetler, Aralık 2018’de kalkışa geçecek. Ancak bu jetleri özel kılan başka bir özellik var. O da pencereleri!

Boston merkezli havacılık firması son dönemde yükselişe geçen video kaydetme, canlı yayın (Stream) ve görüntü teknolojisini yeni uçaklarında kullanacak. Pencereler yerine, yüksek çözünürlüklü dev ekranlar yerleştirilecek. İç kısmın duvarlarına monte edilecek yekpare ekran, panoramik olarak görüntü verebilecek.

Yolcular uyumak istediklerinde, ekrana manzara görüntüleri aktarılabilecek. Öte yandan klostrofobi için de bazı önlemler alınmaya çalışılıyor. Mühendisler, yolcuların kendilerini rahat hissetmesi için eldeki teknolojiyi sonuna kadar kullanacak.

Bu ince ekranların basınca ve hıza karşı da problem yaratmaması gerekiyor. Süpersonik hızda seyahat eden uçaklar 804 Km/h hıza ve 10. 600 Km irtifaya ulaşabiliyor. Herhangi bir basınç etkisiyle bu ekranların çatlamaması gerekiyor.

Spike Aerospace üretilen uçakların 1.8 Mach sınırına ulaşacağını ve 18 yolcu taşıyabileceğini söylüyor. Pencere konusundaki problemleri de giderdikleri zaman pahalı oyuncaklardan hoşlananlar için ilgi çekici bir konuma yükselecek.