Anasayfa Haber Microsoft, DailyMotion İle İlgileniyor

Microsoft, DailyMotion İle İlgileniyor

Microsoft Logo

Söylentilere göre Microsoft, DailyMotion’un bir kısmını satın almak istiyor.

2006 yılında Google, YouTube’un ufak da olsa bir kısmını Milyarlarca Dolar karşılığında satın aldı. O zamanlar YouTube çok popüler değildi. Ancak Google’ın geleceğe yönelik yatırımları, ona oldukça kazançlı bir biçimde geri döndü. Video Blog tadında düzenlenen YouTube, sosyal medyanın kalbi haline geldi.

Video yayınlarının bu kadar çok tutmasının ardından, Microsoft da bu akıma katılmaya hevesleniyor. YouTube artık Google’ın bir parçası haline geldi. Bu yüzden haliyle DailyMotion ve Vimeo’ya yönelecek. Kendi başına yeni bir video platformu kurmak da oldukça zorlu olacaktır.

Söylentilere göre Microsoft, DailyMotion’dan pay kopartmaya çalışacak. Ancak 2013’te çıkan haberlere göre Yahoo, DailyMotion’un %75’lik kısmını elinde tutuyor. Bu da Microsoft’a %25’lik bir pay bırakıyor. Tabii DailyMotion bu payı elinden çıkarmak isterse.

Haber ilk olarak Reuters üzerinden paylaşıldı. Ancak isim verilmedi. Sadece dijital pazarın ağır toplarından biri olarak bahsedildi. Bu da akıllara direkt olarak Microsoft’u getiriyor. Çünkü Google ve YouTube, video yayın platformları arasında en büyük paya sahip iki isim.

Yeni CEO Satya Nadella, dijital platformlara yönelik çalışmalarda bulunmak istiyor. Xbox kanadını bile gözden çıkarak Nadella, bu pazardan pay almak için can atıyor.