Anasayfa Makale İncelemeler Sevgililer Battlefield 4 Oynuyor!

Sevgililer Battlefield 4 Oynuyor!

Sevgililer Battlefield 4 oynuyor! Farklı bir inceleme, zira “Baba oğul” programına baba Haluk Sekendiz bir bölüm ara veriyor, bu bölümde yalnız kalan Orkun Sekendiz incelemeye kız arkadaşı Aslı Bakırcı’yı davet ediyor. Sonuçta sevgililer beraber Battlefield 4’ü inceliyor…

Battlefield 4 (1)

Yıkılan binalarla, çatlayıp patlayabilen duvarlarıyla ve havaya uçup paramparça olan küçük kulübeleriyle BattleField: 4, büyük bir görsel şölen. Geniş silah yelpazesi ve sıcak geçen çatışmalarıyla da oyuncuyu yepyeni bir maceraya sokan bu oyun, son dönemlerin grafik kalitesi olarak en iyi oyunlarından biri.

Battlefield 4 (5)

Gel Reckam. Git Reckam.

Oyunda Tombstone adlı bir deniz özel ekibinin bir üyesi olan Reckam adlı bir askeri oynamaktayız. Grup liderinin trajik ölümünden sonra yeni ekip lideri olarak atanıyoruz. Fakat ekip liderinden çok basit bir asker olarak oyunda yer almaktayız. Bunun nedeni Reckam adlı karakterin sesini oyunda duyamamız. Bir kapı açılacağında ya da bir askerimizi kurtarırken takım arkadaşlarımız olan Irish ve Pac tarafından sürekli yönlendiriliyoruz. Hal böyle olunca takım liderliğinin de bir anlamı olmuyor maalesef.

Battlefield 4 (2)

Çin, Amerika ve Rusya! (Her zaman ki gibi.)

Çin’de Chang adlı bir general darbe yapıp Rusya ile güçlü bir ittifak kurar. Bu ittifakın amacı; Amerika topraklarını ele geçirmek ve Amerika’ya karşı üstünlük sağlamaktadır. Amerikanın elinde ise gelecek Çin başkanlığı için en büyük ve parlak adaylardan biri bulunmaktadır. Biz ise bu olaylar arasında bir Rusya’ya bir Çin’e bir Azerbaycan’a savrulmaktayız. Gittiğimiz her bölgede kilit vazifelerin üstesinden gelip Amerikayı zafere bir adım daha yaklaştırmakla görevliyiz.

Battlefield 4 (3)

Bon voyage!

Oyun seslendirmeleri ve aksan detayları oyunun en az grafikleri kadar başarılı. Müziklerde insanı oldukça motive edip şevke getirmekte. Bunların dışında tek sorun takım arkadaşlarımızın bizi yavaşlatması diyebiliriz. Bölüm geçişlerinde bir merdivenden yada kapıdan takım arkadaşlarımız geçmediği sürece bizde geçemiyoruz. Bu durum oyunun temposunu yavaşlattığı için belli bir süre sonra insanın canını ister istemez sıkmaya başlıyor.

Battlefield 4 (4)

Sonuç

Bize sunduğu parçalanma efektleriyle, yüz detaylarının ve mimiklerin neredeyse mükemmel işlenmesiyle BattleField 4;  bizlere kesinlikle bir görsel şölen sunmakta. Ayrıca geniş silah yelpazesiyle bu oyun size, kendi stilinize göre en rahat kontrol edebileceğiniz silahları kullandırtıyor. Hikayede ki bazı kopukluklar ve oyun temposunu düşüren arkadaşlarımız oyunun eksi taraflarından diyebiliriz. Tüm bunlara rağmen BattleField 4 kesinlikle kaçırılmaması gereken oyunlardan biri.