Anasayfa Makale İncelemeler TteSPORTS VOLOS Oyuncu Faresi İncelemesi

TteSPORTS VOLOS Oyuncu Faresi İncelemesi

TteSPORTS’un hızlı oyuncular için tasarladığı VOLOS oyuncu faresini inceliyoruz. 

ttesports

Bir zamanlar; Windows ekranı üzerindeki imleci hareket ettirmekle görevini yerine getirmiş sayılan fareler, genişbant internet bağlantısının standart hale gelmesi ve çok oyuncu destekli online oyunlara talebin artması ile artık saliselerle yarışır hale geldiler. Altlarındaki dönen topla birlikte mekanik işleve sahip olan ilk örnekler, ihtiyaçların artması ile günümüzün 32 bitlik ARM işlemcili ve 8200 dpi tarama hızındaki versiyonlara doğru evrildildiler. Yakın gelecekte; şu an kullandıklarımızdan farklı olarak, ele giyilebilen fare modelleri göreceğiz. Sonuçta; talep olduğu sürece arz, bunu bir şekilde karşılayacaktır.

TteSPORTS, Thermaltake şemsiyesi altında profesyonel oyun ekipmanları üreten Tayvan merkezli bir firma. Uzun bir süredir mekanik klavye, fare, kulaklık, fare altılığı ve aksesuarları ile oyun piyasasında kendine yer edinmeyi hedefleyen ve bunu başaran TteSPORTS, Thermaltake’in geçen yıllarda piyasaya sürdüğü tasarım harikası Level 10 kasanın fare versiyonu olan Level 10M’le büyük sükse yapmıştı. Bunun yanında, daha önce Challenger mekanik klavyesine yerleştirdiği ve terlemeyi önleyen küçük bir fanı, Black Element Cyclone oyuncu faresine taşıyarak, bu konudaki iddiasını yinelmişti.

ttesports 1 (2)
Level 10M
ttesports 1 (1)
Black Element Cyclone

Ürün Özellikleri

  • Marka: TteSPORTS
  • Model: VOLOS
  • Fiyat: 109$
  • Yapı: ABS plastik
  • Boyutlar: 129 x 79 x 43mm
  • Makro: Programlanabilir 10 buton
  • Net ağırlık: 182gr (ağırlıklarla beraber)
  • Sensör: Ayarlanabilir 8200 dpi Avago lazer sensör
  • Bağlantı arayüzü: USB 2.0
  • Biçim faktörü: Ergonomik, sağ el için
  • Aydınlatma: 1.8 milyon renk seçeneğine sahip aydınlatma
  • Değişken ağırlık: 7 x 4.5gr
  • Kablo Uzunluğu: 1.8mt

TteSPORTS’un incelemeye gelen VOLOS modeli, firmanın tepe seviyesi Theron’un altına konumlandırdığı üst/orta seviye bir oyuncu faresi. 100 – 8200 dpi arası tarama çözünürlüğündeki Avago lazer sensörü, makro atama yapılabilen 10 adet butonu ve anlık değişim sağlayan ilave iki “DPI” seçim butonu ile sağ el kullanımı için tasarlanan VOLOS, her biri 4.5gr ağırlığında 7 adet değişken ağırlığa sahip. Firmanın bu modelle hedeflediği kitle; öncelikli olarak MMO ve RTS tarzı oyunlarla vakit geçiren oyuncular.

129 x 79 x 43mm ebatlarında ve değiştirilebilir ağırlıklarıyla birlikte 182gr ağırlığındaki VOLOS’un gövdesinde ABS türü plastik malzeme hakim. Gövdesinin üst kısmı, elin fare üzerinden kaymasını engelleyen kauçuk türevi bir malzeme ile desteklenmiş.  Yuvarlak hatlı ve avuç içine rahat bir şekilde oturan tasarım, oyuncu farelerinden beklendiği gibi genel olarak ergonomik bir yapıda.

Thermaltake Volos (1)

Yeryüzündeki nüfusun büyük çoğunluğunun sağ elini kullanması yüzünden, sağ el için tasarlanan VOLOS’un oyunlar ve diğer yazılımlar için sıklıkla başvurulacak sağ ve sol seçim butonları oldukça yumuşak mekaniğe sahip. Kaydırma tekerleğinin üzeri, kaymayı engelleyen kauçuk tarzı bir malzeme ile kaplanmış ve el teması konforlu. İlave olarak yine hızlı hareket sayesinde tam kontrol sağlamak amacı ile kaplamanın üzerinde çıkıntılı desenler yer alıyor. Tekerleğin serbest scroll özelliği yok, kademeli hareket ediyor. Tekerleğin hemen üzerindeki iki adet buton, yazılımla birlikte 100 – 8200 dpi arası geçişlerde kullanılıyor:

Thermaltake Volos (6)

1.86mt uzunluğundaki kablo, yıpranmaya karşı sarmal kablo sarıcı malzeme ile sağlam bir şekilde korunuyor. Kablonun farenin gövdesine giriş yaptığı nokta, bu tarz oyuncu farelerinde gördüğümüz gibi plastik bir parça ile desteklenmiş durumda:

Thermaltake Volos (7)

Öncelikli olarak MMO ve RTS tarzı oyuncuları hedefleyen VOLOS’un sol yanında bol miktarda yardımcı buton yer alıyor. Sağ ve sol buton gurubu ortasında ve hafif yukarıda kalan tek buton, toplam 10 farklı profil arasında seçim yapmak için kullanılıyor:

Thermaltake Volos (17)

Sol kısımda bulunan ve tasarım olarak oyun kollarındaki (Game Pad) renkli fonksiyon butonlarıyla benzerlik gösteren 4 adet butona makro atama yapabiliyorsunuz. Bunun için kutu içeriğine dahil edilen CD’den yada TteSPORTS’un sitesinden indireceğiniz yazılımı kurmanız yeterli:

Thermaltake Volos (12)

Sol/arka kısmında kalan iki buton ise; web tarayıcısı ile sörf yaparken ileri ve geri sayfa fonksiyonlarını kontrol ediyor. Yazılımla bu iki botuna da makro atama yapabilirsiniz:

Thermaltake Volos (11)

Sağ bölümdeki 3 buton, soldaki diğer renkli butonlar gibi tamamen boşta ve oyun içinde yada yazılımlarda makro atanması ile farklı fonksiyonlarda kullanılabiliyor:

Thermaltake Volos (8)

Arka bölümde TteSPORTS’un karizmatik ejder logosu var. Bir sonraki sayfada göreceğiniz üzere bu logoyu farklı renklerde aydınlatabiliyoruz:

Thermaltake Volos (5)

Tabandaki 4 adet ince teflon (skatez) farenin yüzey üzerinde rahat bir şekilde kaymasını kolaylaştırıyor. Skatez’ler, bu tür oyuncu farelerinde olması gerektiği gibi uzun ölçülerde:

Thermaltake Volos (18)

Tabana yerleştirilen küçük bir anahtar, hatırı sayılır derecede güzel bir ergonomi barındırıyor. Anahtar; kilit açık (Unlock) konumunda iken, tüm makro butonlarını rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Kapalı durumda, makro butonları tamamen etkisizleşiyor. Bu sayede, internette sörf yaparken kazara makro butonuna bassanız bile, fonksiyonu kapatıldığı için buton herhangi bir eylemde bulunamıyor:

Thermaltake Volos (10)

Tabandaki küçük kapağın hemen altında değişken ağırlıklar mevcut:

Thermaltake Volos (13)

Sıradan bir kullanıcı için fazla bir anlam ifade etmeyen bu ağırlıklar, 8200 dpi’da oyun “oynayabilen” profesyonel oyuncuların tercih ettiği bir detay:

Thermaltake Volos (14)

USB soketi, farenin kullanılmadığı zaman toz ve diğer zararlı maddelerden korumak için plastik bir parça ile kapatılabiliyor:

Thermaltake Volos (15)

USB soketinin ucu altın kaplama. Bu kaplama sanıldığının aksine daha temiz sinyal gönderimi için değil, soketin zamanla dış ortamdan etkilenerek korozyona uğramaması için tercih edilen bir uygulama:

Thermaltake Volos (16)

Kutu içeriğinde dahil edilen küçük bir çanta, fareyi seyahata çıkarttığınız zaman dış etkenlerden korunmasını sağlıyor:

Thermaltake Volos (4)

Kutu İçeriği

Thermaltake Volos (2)

TteSPORTS VOLOS’un kutu içeriğinde bulunanlar:

  • Kullanım kılvuzu
  • Garanti belgesi
  • TteSPORTS kartı
  • Taşıma çantası

Thermaltake Volos (3)