Anasayfa Makale Windows 8.1 Update 1’i Ücretsiz Yükleyin!

Windows 8.1 Update 1’i Ücretsiz Yükleyin!

Yeni güncellemeden sonra Başlangıç ekranına arama ve güç düğmeleri geliyor.
Yeni güncellemeden sonra Başlangıç ekranına arama ve güç düğmeleri geliyor.
Yeni güncellemeden sonra Başlangıç ekranına arama ve güç düğmeleri geliyor.

İşletim sisteminizin güncel olmasına değer verenlerdenseniz, bu makalemizi okumanızda fayda var. İşte Windows 8.1 Update 1 için indirme bağlantıları ve kurulum rehberi…

Normalde 8 Nisan’da resmi olarak kullanıcılara sunulacak Windows 8.1’in ilk büyük güncellemesini eğer şimdiden yüklemek istiyorsanız, makalemizdeki adımları takip etmeniz yeterli.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, herkese açık Windows Update sunucularına Windows 8.1 Update 1 dosyalarını yükledi. Normalde bu tür dosyalar şifreli ve tahmin edilemeyecek şekilde karmaşık isimlendirilmiş olurlar. Ancak Microsoft bu sefer bir hata yaptı. Kayıt defterine yeni bir anahtar giren kullanıcılar, Windows Update’e kendilerini Microsoft çalışanı gibi gösterip dosyaları kaptılar. Yazılımcılar arasında İngilizce terimi dogfooding olan bu metot, aslında programcıların sıkça kullandığı bir yöntem.

Tabii ki Microsoft kayıt defteri hilesini çok zaman geçmeden düzeltti ancak “çok zaman geçmeden” dediğimiz süre içerisinde birçok kullanıcı bu dosyaları indirdi ve bulut sistemlere yükledi. Nereye bakacağınızı biliyorsanız, artık Windows 8.1 Update 1’i edinmeniz işten bile değil.

Windows 8.1 Update 1 Güncelleme KB2919355

Windows 8.1 Update 1 indirme ve kurma

Her zaman olduğu gibi Windows güncellemelerini Microsoft’un kendi güncelleme servisi olan Windows Update’den yapmanız en iyisidir. En azından Microsoft File Checksum Integrity Verifier programını kullanarak dosyaların SHA değerlerini kontrol etmenizde fayda var. Ancak ben güncellik istiyorum ve risk almayı seviyorum, size de güveniyorum derseniz orası başka.

Microsoft’un kendi yayınladığı linkler çoktan silindiği için güncelleme dosyalarını indirmek için şu bağlantıları kullanabilirsiniz:

Yukarıdaki bağlantılar da silinirse, farklı bağlantılar için internette diğer sitelerde ya da torrent sağlayıcılarda arama yapabilirsiniz. Windows 8.1 Update 1’i indirdiğiniz zaman aşağıda belirtilen şu 6 yama kurulacaktır:

  1. KB2919442
  2. KB2939087
  3. KB2932046
  4. KB2919355
  5. KB2938439
  6. KB2937592
Windows 8.1 Update 1 64-bit
Windows 8.1 Update 1 için 64 bit sistemlere yüklenmesi gereken 6 güncelleme dosyası

Önemli: KB2919355 kod adlı güncellemeyi en başta yükleyemezseniz korkmayın. Bu güncelleme, içlerinde en büyük boyutlu ve haliyle en kapsamlı olanı. Yüklenebilmesi için önce diğer güncellemelerin yüklenmesi gerekiyor. Bu güncellemenin dışındakileri herhangi bir sıra olmaksızın yükleyebilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar! Fare ve klavye ikilisini çok kullanıyorsanız, Metro uygulamalarının görev çubuğuna küçültme olayı gayet hoşunuza gidecek. Tabii bu güncellemeden sonra Metro uygulamasını daha çok kullanır mısınız, Masaüstü’ne normalden daha mı az gidersiniz orası bilinmez. Ancak standart bir kullanıcı için, en azından kendimden örnek verecek olursam, Metro uygulaması olarak kullanmayı daha çok sevdiğiniz veya istediğiniz bir uygulama yoksa Masaüstü klasiğinden vazgeçmek pek kolay değil.

Güncellemeden sonra Metro uygulamalarını da Görev Çubuğu'na küçültebiliyorsunuz.
Güncellemeden sonra Metro uygulamalarını da Görev Çubuğu’na küçültebiliyorsunuz.

Güncellemenin Masaüstü’ne etki eden tarafı ise çok bariz değil. Öne çıkan ve göze çarpan değişiklik olarak daha yüksek piksel yoğunluğunu gösterebiliriz. Güncellemeyle birlikte Başlangıç ekranına Arama düğmesi eklenmiş ve bazı Metro uygulamaları iyileştirilmiş ve güncellenmiş. Bunların dışında Update 1’in Windows 8.1’de değiştirdiği çok şey bulunmuyor. Ancak göze çarpmayan işe yarar bir sürü ince ayar ve iyileştirme olması kuvvetle muhtemel.