Anasayfa Haber iPhone 6’nın Detayları Sızdı

iPhone 6’nın Detayları Sızdı

iphone-6

Apple’ın çıkması beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 6 için bazı güçlü söylentiler ortaya çıktı.

Apple’ın -henüz resmiyet kazanmasa da- bir iki ay içinde iPhone 6’yı piyasaya sürmesi bekleniyor. Cihazın özellikleri konusunda da bir belirsizlik sürse de söylentilerin sonu gelmiyor. Geçtiğimiz sene iPad Air, Mini ve iPhone 5C’nin çıkış tarihlerini çok öncesinde paylaşan Sonny Dickson, Twitter hesabında şimdi de iPhone 6’nın özelliklerine dair gönderilerde bulundu.

#JustSaying hashtagiyle iPhone 6’nın olabilecek özelliklerini yazan Dickson’ın dediklerine göre iPhone 6, 0.22 inç kalınlığında olacak. Bu da yaklaşık 5.5 mm ediyor. iPhone 5S’e dönüp baktığımızda cihazın 7.6 milimetrelik bir kalınlığı olduğunu görüyoruz. Yeni iPhone’daki ultra retina ekran sayesinde cihazın PPI değeri 389 olarak gösteriliyor. Galaxy 5S’de 326 PPI değeri bulunuyordu. Cihazın 2.6 GHz hızında çalışacak olan bir A8 işlemcisinden güç alması bekleniyor.

Apple’ın ekran konusunda yeni bir piksel teknolojisi üzerinde çalışacağı söyleniyor. Bu da iPhone 6’nın rakibine göre niçin daha düşük bir PPI değerine sahip olduğunu açıklayabilir. Bu özellikler çok olası görünse de, Apple tarafından resmi bir açıklamanın henüz yapılmadığını not düşmekte fayda var.