Anasayfa Makale Pratik Windows 8.1’de OneDrive Eşitleme Verisini Kapatma ve Silme

Windows 8.1’de OneDrive Eşitleme Verisini Kapatma ve Silme

 

Windows 8.1 ile birlikte gelen OneDrive ile dosyalarınızı yedekleme özelliğini nasıl kapatabileceğinizi ve sürücü içerisinden dosyaları nasıl silebileceğinizi bu makalemizde bulabilirsiniz.

Windows 8.1, kullanıcılara bilgisayarlarındaki dosyaları yedekli tutabilmek için OneDrive özellikleri barındırıyor. Eskiden ismi SkyDrive olan OneDrive sayesinde kullanıcılar, herhangi başka bir Windows 8.1 bilgisayarda da kendi eşitledikleri bilgiye ulaşabiliyor ve bilgisayarlar arası eşitleme yapabiliyorlar.

Windows 8.1 yüklü bir bilgisayara Microsoft hesabınızla bağlandığınız zaman bütün Microsoft servislerine çevirimiçi olarak bağlanmış olursunuz. Bu, sizin kişisel seçeneklerinizi ve tercihlerinizi OneDrive’da sakladığınız anlamına gelir. Ancak bazı kullanıcılar daha özel kullanmayı tercih ederler. Makalemizde bu seçenekleri kapatma ve silmeyi görebilirsiniz.

OneDrive’da Veri Eşitleme Seçeneğini Kapatma

Farenizi ekranın sağ alt ya da sağ üst köşesine götürün, Çark simgesine, ardından da Bilgisayar ayarlarını değiştir bölümüne tıklayın. Karşınıza gelecek ekranın solunda OneDrive’ı göreceksiniz, ona tıklayıp Eşitleme ayarlarını seçin.

Bilgisayar ayarları OneDrive eşitleme ayarlarıBurada sağ tarafta kalan kısımda istediğiniz ayarların eşitlemesini kapatabilirsiniz. Seçenekler arasında şunlar bulunuyor:

  • Kişiselleştirme ayarları
  • Uygulama ayarları
  • Diğer ayarlar
  • Ayarları yedekle

Yedeklenmiş cihaz ayarlarını silin

İnternetten OneDrive’a giriş yapın. Sağ üstte Çark simgesine tıklayın ve Seçenekler’e tıklayın. Karşınıza yeni bir ekran gelecek. Sol tarafta Cihaz ayarları seçeneğini göreceksiniz, ona tıklayın.

OneDrive Seçenekler Cihaz ayarları

 

Ayarları eşitlenen cihazlarınızı burada bulabilirsiniz. Silmek istediğiniz cihazın yanında yer alan Sil kısmına tıkladığınızda cihazın ayarları sistemden silinecektir.

OneDrive Cihaz ayarları silme

İşte hepsi bu kadar basit. Sorularınızı yorumlarda bize bildirebilirsiniz.