Anasayfa Mobil Facebook Messenger’a Yeni Özellikler Geldi

Facebook Messenger’a Yeni Özellikler Geldi

Facebook Messenger Logo

Facebook, Messenger uygulamasını her geçen gün daha da geliştiriyor. Şimdi de ücretsiz arama ve grup sohbeti özellikleri getirildi.

Facebook, her zaman söylediği gibi insanların iletişimi tek bir yerden yapabilmesini amaçlıyor. Gerek arama, gerekse mesajlaşma olsun tüm ihtiyaçları tek bir platforma toplamaya çalışıyor. WhatsApp’ı da satın aldıktan sonra Messenger uygulamasının üzerine daha çok düşen Facebook, yeni özellikleriyle beğeni toplayacak gibi görünüyor.

Facebook içerisinde zaten hali hazırda bulunan grup konuşma özelliği Messenger uygulamasında daha öne çıkarır bir şekilde tasarlanmış. Ekranın üst kısmına gruplar için yeni bir sekme eklenmiş (bkz. soldan ikinci sekme) ve kullanıcılar buraya tıklayarak grup oluşturabiliyor ya da zaten var olan grup konuşmalarını görebiliyor.

Facebook Messenger Grup Özelliği Messenger GruplarFacebook Messenger, arama özelliği ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Birkaç gün önce ücretsiz arama seçeneği uygulama içerisinde konulmuştu ancak ertesi gün yerinde görülmemişti. Muhtemelen bir test aşaması uygulayan Facebook, ücretsiz arama seçeneğini yeniden koymuş. Konuşma ekranında sağ üst tarafta telefon simgesi çıkıyor. Daha önce olmayan Wi-Fi zorlaması nedeniyle sadece Wi-Fi bağlıyken arama yapabiliyorsunuz.

Messenger AramaUygulamada ücretli arama seçeneği de mevcut. Kişi, Messenger uygulamasıyla telefon numarasını paylaşmışsa ve sizin de rehberinizde ekliyse seçenek tuşuna bastığınızda kişinin telefon numarasını görüyorsunuz. Numaraya dokunduğunuzda tarifeniz üzerinden normal bir telefon konuşması yapabilmek için arama yapmaya başlayabiliyorsunuz.

Facebook Messenger Ücretli AramaGidişata bakılırsa WhatsApp’ı aldıktan sonra daha da güçlenen Facebook, “tek merkezli iletişim”in temellerini sağlam bir şekilde atıyor.

Dipnot: Bu makale Android 4.3 üzerinde Facebook Messenger uygulaması baz alınarak yapılmıştır. Windows Phone ya da iOS işletim sistemlerinde uygulama özellikleri farklılık gösterebilir.