Anasayfa Haber Google, Titan Aerospace Firmasını Satın Aldı!

Google, Titan Aerospace Firmasını Satın Aldı!

solara-50-titan-aerospace

Google, bu sefer insansız hava aracı üreten Titan Aerospace firması için kesenin ağzını açtı.

Teknoloji devi Google, İHA üreten Titan Aerospace firmasını satın aldı. Titan Aerospace, güneş enerjisiyle çalışan İHA’lar üretiyor. Google böylece kendi araçlarını üretebilecek.

Facebook, bu firmayı satın almayı planlıyordu. Facebook, İnsansız Hava Araçlarıyla İlgileniyor başlıklı haberimizde, bunun detaylarını vermiştik. Ancak Google daha hızlı davranarak Titan Aerospace’i kanatları altına almayı başardı.

Firmanın uçakları yüksek irtifada uçuş yapabiliyorlar. Güneş enerjisi ile çalıştıkları için teorik olarak, yere konmadan 5 yıl boyunca havada kalabiliyorlar. Ayrıca 104 Km/h hıza ulaşabiliyorlar.

Titan Aerospace’in uçaklarının kanatlarında 50 metre genişliğinde güneş panelleri bulunuyor. Solara 50 isimli uçağın üzerinde 3.000 adet panel var. Firmanın açıklamasına göre bu da 7 kW enerji demek. Ayrıca Li-Ion yeniden şarj edilebilir bataryaya sahip.

Google’ın yeni oyuncaklarını hangi alanda kullanacağı bilinmiyor. Ancak Titan Aerospace’in uçakları, Google Balonlarını içeren Loon Projesi’nde kullanılabilir ya da Google Maps/Google Earth için çekimler yapabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=AIBxou0STfY