Anasayfa Haber Quantenna 10Gbps WiFi Yonga Üzerinde Çalışıyor

Quantenna 10Gbps WiFi Yonga Üzerinde Çalışıyor

wifi-baglanti

Quantenna, 10Gbps bağlantı hızı sunacak yeni bir yonga üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyanın ilk 10G kuvvetindeki WiFi yongasını yakın bir zamanda pazarda görebiliriz. Dosyaların büyümesi, DVD ve Bluray yazıcıların yetersiz kalması sebebiyle dökümanlar artık internete yükleniyor. Bulut-tabanlı sistemlerden bu devasa boyutlardaki dosyaları alabilmek için internet altyapısının da hızlandırılması gerekiyor.

Quantenna bu yüzden yeni nesil bağlantı noktası konusunda bir ilk olmak istiyor. Evde, kamu ya da iş alanlarında kullanılabilecek 8×8 MIMO altyapısına sahip yeni bir yonga inşa edilecek.

Yeni altyapı içerisinde, en iyi mesafe ve stabilite performansı alınması için evrensel MU-MIMO istemcilerine de destek verilecek. Quantenna’ya göre 8×8 mühendisliği, ilerleyen yıllarda bant genişliğinin performansının artırılması için aranan standart olacak. Yeni yonga bu yüzden 8×8 mühendisliği üzerine kuruluyor.

Firma hali hazırda 4×4 WiFi desteği sağlıyordu. 10Gbps hız sergileyen yeni WiFi yongasının 2015’te pazara sunulması bekleniyor. Müşterilere ulaşmak için de AT&T, DirecTV ve benzeri yayıncı, operatör firmalarıyla anlaşma sağlandı.