Anasayfa Haber Dünyamızın Bir Benzeri Keşfedildi!

Dünyamızın Bir Benzeri Keşfedildi!

kepler-186f

Gezegen avcısı Kepler, 496 ışık yılı uzaklıkta yeni bir gezegen keşfetti.

Dünya’ya oldukça benzeyen yeni bir gezegen Kepler teleskobu sayesinde ortaya çıkarıldı. Kepler-186f adı verilen gezegen, Güneş Sistemimizden 496 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.

Kendi güneşine olan uzaklığından ötürü, gezegen yüzeyinde sıvı biçimde su bulunuyor. Kepler-186f, Dünya gibi toprak araziye ve belirli oranda denizlere, okyanuslara sahip. Bu yüzden gezegen yüzeyinde yaşam olabileceği düşünülüyor. Yüzeyi ve atmosferik yapısı bakımından Dünya’ya çok benzemesinden ötürü Dünya 2.0 olarak adlandırılıyor. Belki de, ilerleyen yüzyıllarda buraya bir koloni kurulabilir.

Bugüne kadar keşfedilen Dünya benzeri gezegenlerin yüzeyinin ya çok sıcak ya da çok soğuk olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca atmosferik şartların da uygunluğu tartışılıyordu. Ancak Kepler-186f’in atmosferindeki karbondioksit miktarının uygun olduğu belirtiliyor.

kepler-186f-dunya

Keşfedilen gezegen, Kepler 186 isimli kırmızı cüce yıldızın etrafında dönüyor. Yıldızın etrafındaki tam turunu 130 günde tamamlıyor. Yani hemen hemen Dünyamızın yarısı sürede.

NASA’nın Washington’daki merkezinde Astrofizik departmanı direktörü olan Paul Hertz ise, “Gelecekteki NASA görevleri olan James Webb Uzay Teleskopu ile dış gezegen araştırma uydusu sayesinde uzak gezegenlerin fiziksel yapılarını ve atmosferik koşullarını daha iyi görebileceğiz. İnsanlığın Dünya benzeri gezegen arayışını sürdürebileceğiz” açıklamasını yaptı.

Kepler-186f üzerinde yapılan araştırmaların detayları Science dergisinde yayınladı. NASA ve diğer havacılık ajansları, Kepler-186f üzerindeki çalışmalarına devam edecek.