Anasayfa İş Turkcell’den 20. Yıl Tohumları

Turkcell’den 20. Yıl Tohumları

17 Nisan’da düzenlenen etkinlikte Turkcell’in 20. yılında, Türkiye’nin ilk GSM şirketinin dünü, bugünü ve yarını konuşuldu. Ancak belki de geceyi özetleyen en güzel şey, dağıtılan tohumlar oldu…

Turkcell’in Esma Sultan Yalısı’nda düzenlediği gecede şirketin CEO’su Süreyya Ciliv son derece alçakgönüllü bir sunum yaptı. Kendisinden önce şirketin kuruluşunda ve yükselişinde rol oynayan yöneticilere teşekkür ederken, 120. yılında da devam etmesini arzuladığı Turkcell’in Türkiye için önemini vurguladı. Ciliv’in özellikle Turkcell ile bir Türk şirketinin dünya çapında elde ettiği tanınırlık ve başarıyla gurur duyduğu ortadaydı.

sureyya-ciliv-20-yil
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in beden dili, geçmişe bakıştan ziyade hep bir ileriye doğru atılım mesajı veriyordu.

Gecenin benim adıma en güzel anısı Turkcell’in dağıttığı tohumlar oldu. Pek çok basın mensubu gibi ilk başta ben de bu karta bakıp şaşırdım, ancak dikkatli bakınca o sarı 20. yıl yazısının içerisindeki tohumları gördüm. Bu aslında sadece Turkcell başarısının ötesinde, şirkette çalışan yurttaşların Turkcell gibi daha pek çok dev şirketin Türkiye’de tohumlarının atılmasını istediğini, daha çok başarıya istekli olduğunu gösteriyordu. Süreyya Ciliv’in sunumdaki beden dili, elinin hareketi de “hep daha ileriye” mesajı veriyordu.

turkcell-20-yil-tohumlari (2)
Turkcell’in 20. yılında dağıttığı tohumlar sarı kısımda yer alıyor. Yazılı mesaj ise şöyle: “20 Yıl önce toprağa ektiğimiz tohumu birlikte özenle büyüttük. Sizin desteğinizle bugünlere geldik. 20 yıldır olduğu gibi yarın da birlikte, her gün daha iyiye…”

 

Toprağa ekin ve sık sulayın, güneş görsün, çiçekler açsın...
Toprağa ekin ve sık sulayın, güneş görsün, çiçekler açsın…

 

Peki Turkcell neleri başardı?

  • Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell, 20. yaşını doldurdu. Turkcell’in 20 yılı, hem kurumsal tarihçesi hem de ülkede yarattığı toplumsal ve ekonomik fayda açısından büyük bir başarı öyküsü.
  • Turkcell’in 20 yıllık toplam yatırım miktarı 23 milyar TL’yi aştı.
  • 9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell’in müşteri sayısı 71,3 milyona ulaştı.
  • 20 yıllık tarihinde Turkcell, 300’ü aşkın ulusal ve uluslararası ödül kazandı. Son iki yılda ise Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom grubu oldu.
  • Turkcell 20 yılda eğitim, spor, kültür-sanat alanındaki projelere 620 milyon TL yatırdı, milyonlarca kişiye destek oldu.

Rakamlarla Turkcell’in 20 yılı

  • 566 milyar SMS gönderildi. (Gönderilen SMS metinleriyle 250 sayfalık yaklaşık 91 milyon kitap yazılabilirdi)
  • Yaklaşık 73 milyar MMS gönderildi. (Her biri 50 resimlik 1,5 Milyar fotoğraf albümü dolardı)
  • Toplam 177 milyar MB veri alınıp gönderildi. (Yaklaşık 38 milyon DVD dolabilirdi)
  • Turkcell aboneleri 20 yılda 600 milyar dakika konuşma yaptı (Yaklaşık 1.1 milyon yıl)
  • Turkcell Türkiye’deki 957 ilçe merkezinin tamamında 3G hizmeti veren ve tüm 3G istasyonlarında ilk ve en yaygın 43.2 Mbps desteği olan tek operatör.
  • Türkiye’deki toplam 1.977 beldenin tamamı, nüfusu 1.000 ve üzerindeki 4.680 yerleşimin tamamı kapsama alanında.

Turkcell 20. Yıl Sayfası için tıklayın…