Anasayfa Haber Twitter’da İstenmeyen Gönderiler “Mozaiklenecek”

Twitter’da İstenmeyen Gönderiler “Mozaiklenecek”

Twitter Mozaik
Eğer bu düşünce uygulanmaya başlanırsa, Twitter Türkiye’de aynı böyle görünecek.

Twitter yasağı kaldırıldı, ancak hükümetin içerik engelleme girişimleri devam ediyor. Şimdi de gönderilerin mozaiklenmesi gündemde.

Son birkaç aydır Türkiye’de Twitter konusunda birçok durum yaşandı. Bir süreliğine TİB tarafından kapatılan Twitter, Anayasa Mahkemesi tarafından bir kararla yeniden açılmıştı. Ancak görünen o ki hükümetin, Twitter’ın peşini bırakmaya hiç niyeti yok.

Şimdi gündemde yeni bir sansür çeşidi bulunuyor. Türkiye’den Twitter’a giren kullanıcılar Twitter’daki gönderileri aynı yukarıda bulunan görseldeki gibi görecekler. Twitter’da Türk hükümetinin zararlı olarak adlandırdığı hashtag ve sözcükler Türk kullanıcıları tarafından görülemeyecek. Bu yeni sansür tipinde, Türk kullanıcılarından zararlı içeriklerin elimine edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Anlaşılan Twitter da, sitenin Türkiye’de faal kalabilmesi için Türk hükümeti ile anlaşma yoluna gitmiş görünüyor. Son zamanlarda vergilendirme konusunda da üstüne gidilen Twitter’ın bu konuda ne yapacağı ise şimdilik bilinmiyor. Şimdi akıllardaki soru ise şu: Bu uygulama ne kadar sürecek ve sansür bununla mı kalacak?