Anasayfa Haber HTC’nin Kameralarına Optik Zoom Özelliği Gelebilir

HTC’nin Kameralarına Optik Zoom Özelliği Gelebilir

htc-one-m8-gorsel-1

HTC, akıllı telefonları için optik zoom özelliğini düşündüğünü açıkladı.

Günümüzde akıllı telefonlar her işimizi görüyor. Özellikle kamerası iyi olan akıllı telefonlar, kullanıcıların ayrıca bir fotoğraf makinesi yahut video kamera alma gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Bu sayede pazar payını artırıyorlar. HTC adına konuşan bir sözcü de firmanın kamera teknolojilerini çok geliştirdiğini, yakında “gerçek kameralara” geçiş yapabileceklerini açıkladı.

HTC’den Symon Whitehorn, Vodafone’a şöyle bir açıklamada bulundu:

Bir akıllı telefon kamerasında optik yakınlaştırma kavramı HTC’ye çok uzak değil. 12-18 ay içerisinde telefon optiklerinde büyük bir gelişme göreceksiniz.

Çoğu kişi akıllı telefonuyla fotoğraf çekerken yakınlaştırma yapmaktan hoşnut olmaz, zira yakınlaştırma yapınca dijital zoom söz konusu olduğundan, fotoğraf kırpılıyor ve kalitesi düşüyor. Whitehorn, bir süre daha DSLR’ların yerini telefonların alamayacağını söylüyor ve ekliyor:

İki yıl önce, telefonlar DSLR’ların yerini alamaz demiştim. Ancak şimdi çok emin değilim.

Genel anlamda, HTC’nin yeni One M8 telefonu DSLR kalitesine yakın fotoğraflar çekebiliyor. Samsung da S4 Zoom ile değişik bir fotoğraf deneyimi girişiminde bulundu ancak bir trend yakalayamadı. DSLR kalitesinde kameraların, akıllı telefonlar için standart olup olmayacağını zaman gösterecek.