Anasayfa Haber Kim Dotcom, Cisco’yu Bilgi Sızdırmakla Suçladı

Kim Dotcom, Cisco’yu Bilgi Sızdırmakla Suçladı

kim-dtocom

Kapatılan Megaupload’ın kurucusu Kim Dotcom Cisco’yu, ABD hükümetine bilgi vermekle suçladı.

Dünyanın en büyük veri indirme sitesi Megaupload’ı kuran Kim Dotcom yeniden ortaya çıktı. Megaupload’ın kapatılmasının ardından, bulut depolama pazarına geçiş yapan Dotcom, Cisco servislerinin gönüllü olarak başta NSA olmak üzere birçok hükümet bilgi merkezine bilgi sızdırdığını iddia etti.

Dotcom, Cisco sistemlerinin, mühendislik itibariyle fazlasıyla arka kapıya sahip olduğunu savunuyor. Bu bir noktada doğru olsa da, gözden kaçırılan detaylar var. Cisco’nun dokümanları içerisinde internet araçları hakkında “Erişim noktalarını kesmek için kullanılabilir” ibaresi yer alıyor. IAP olarak adlandırılan bu sistem, yazılımın kendisi tarafından gerçekleştiriliyor. Arada insan gücü yok.

Bunun yapılabilmesi için Cisco’nun üçüncü parti partnerleriyle hukuki izin anlaşmaları yapması gerekiyor. Hukuk anlaşmasına göre de her şeyin kitaba uygun olması yani kişisel bilgilerin açığa çıkmaması gerekiyor.

Yani bu sistem bir arka kapı değil. Tam tersine bir yansıtma portu gibi düşünülebilir. Sistem yönetimindeki herhangi bir problemin anında gözlemlenip çözülebilmesi için, web sitesinin sürekli açık kalması gerekiyor. Bu amaçla yapılan bir tür düzenleme mevcut. Bu çalışmayı Google ve Facebook gibi teknoloji devleri kullanıyor.

Dotcom’un açıklamasının yersiz olması ve ABD hükümetini hedef alması kafaları karıştırdı.