Anasayfa Haber Nvidia Shield 2, Benchmark Testlerinde Göz Kırpıyor

Nvidia Shield 2, Benchmark Testlerinde Göz Kırpıyor

Nvidia Shield

Nvidia, yeni nesil el konsolunun çalışmalarına mı başladı? İşte detaylar:

Nvidia, yeni nesil Android işletim sistemli Shield el konsolu üzerinde çalışıyor olabilir. AnTuTu Benchmark testlerinde ortaya çıkan bir cihaz, Nvidia Shield’i oldukça andırıyor. Tegra K1 işlemci kullanan cihaz, konu oyunlar olduğunda ciddi anlamda bir performans sergiliyor.

Tegra K1 işlemciyi ilk kez Ocak ayında düzenlenen CES Fuarı sırasında görmüştük. Ham performansı ile neler yapabileceğini kanıtlayan işlemcinin hangi cihazlarda kullanılacağı da ayrı bir merak konusu. Bu işlemciye sahip bir cihaz Nvidia test model (SHIELD) adı altında AnTuTu Benchmark listesinde ortaya çıktı.

Listedeki sonuçlara göre cihaz 2.5 GHz frekans hızında işlemci yapabiliyor ve Kepler grafik yongası kullanıyor. Öte yandan GeForce yerine Gefroce yazım yanlışı da kafaları karıştırıyor. Karşımızdaki hiç düşünmediğimiz bir cihaz da olabilir ya da kafa karıştırma için bilerek yanlış yazım tercih edilmiş olabilir.

antutu-nvidia-shield

 

Sonuçlara göre cihaz 1440×900 çözünürlük kalitesi sağlıyor. Nvidia Shield, 1440×810 çözünürlük sağlıyordu. Yani çözünürlük açısından bir gelişme var. Ayrıca bir de ön tarafında 0.3 megapiksellik bir kamera olması gözlerden kaçmıyor.

Son olarak isimsiz cihaz içerisinde 4 GB RAM bulunuyor. Android 4.4 KitKat işletim sistemi ile çalışan cihaz RAM kapasitesi ile de ciddi bir performans sergiliyor.

Nvidia tarafından bir açıklama yok. Ancak Computex ve E3 fuarları sırasında resmi bir açıklama duyabiliriz.

Eğer Nvidia Shield hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, daha önceden hazırlamış olduğumuz inceleme videomuza göz atabilirsiniz: