Anasayfa Haber Robotlara Uçuş İzni Çıktı!

Robotlara Uçuş İzni Çıktı!

Draganflyer-X4ES

Ulusal Havacılık Federasyonu, günlük yaşamda kullanılmak üzere robotlara uçuş izni verdiğini açıkladı.

Robot teknolojisi gün geçtikçe daha hızlı bir şekilde gelişme gösteriyor. Bilimkurgu eserlerinde gördüğümüz robotlar ya da diğer adlarıyla dronelar, ilerleyen yıllarda hayatımıza ani bir giriş yapacak gibi gözüküyor.

ABD’de robotların sivil havacılık alanında kullanılması için bir dizi görüşme yapılıyordu. Bu konuda Ulusal Havacılık Federasyonu’nundan (FAA) izin çıktı. Test sürüşlerine kısa sürede başlanacağı açıklandı.

Kuzey Dakota Ticaret Departmanı Draganflyer X4ES adı verilen bir drone ile toprak kalitesi ve hasat durumu hakkında havadan bilgi alacak. Test uçuşlarının kalkış noktası Carrington Araştırma Merkezi olacak. Uçuşun yapılacağı sahanın Sullys Hill National Game Preserve olacağı açıklandı.

Dronelar yani insansız hava araçlarının ilk olarak tarım alanında kullanılması hedefleniyor. Havacılık dairesinden verilen lisans sayesinde birçok alanda da droneları görebileceğiz. Örneğin, dünyanın en büyük online alışveriş sitesi Amazon.com, insansız hava araçlarıyla kargo taşıma projesi üzerinde uğraşıyordu.