Anasayfa Haber Danimarka’yı Minecraft’a Taşıdılar!

Danimarka’yı Minecraft’a Taşıdılar!

danimarka-minecraft

Minecraft’ta taşınan ilk ülke Danimarka oldu. İki kişi tarafından yapılan Minecraft Danimarka haritası, ülkenin birebir kopyası olarak aktarıldı.

Bloklardan oluşan Minecraft dünyalarına bir yenisi eklendi. Game of Thrones serisine ait Westeros, Yüzüklerin Efendisi’nin efsane kalesi Minas Tirith gibi devasa yapıların Minecraft’ta yeniden inşa edildiğini görmüştük. Ancak ilk kez bir ülkenin birebir kopyası Minecraft’a taşındı.

Danimarka’nın coğrafik bilgilerini toplayan resmi veri merkezinden yararlanılarak oluşturan haritayı 2 kişi yaptı. Harita, tüm oyunculara açık bir biçimde paylaşıldı. Resmi serverlarında da 70 kişiye kadar destek veriliyor. Minecraft Danimarka, öğrencilere ders olarak gösterilecek.

Öğrenciler ülkenin, coğrafik ve demografik yapısını bloklardan yapılmış kopyasında yakından inceleyebilecek. Sokaklar, nehirler, dağlar, önemli binalar Minecraft Danimarka haritasında bulunuyor.

Haritanın bir kopyasını indirmek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Site Danca tasarlandığı için Google Translate yardımı almanız gerekebilir.

Öte yandan bir oyuncunun çektiği bu YouTube videosuna da göz atabilirsiniz: