Anasayfa Haber ASUS’un Kuzey Afrika Operasyonları Artık Türkiye’den Yönetiliyor!

ASUS’un Kuzey Afrika Operasyonları Artık Türkiye’den Yönetiliyor!

Asus

Bölgenin en büyük ofisi olan ASUS Türkiye artık Kuzey Afrika’dan da sorumlu olacak. İşte Tayvan’da Genel Merkez’den, Türkiye’ye alınan yeni hedefler…

ASUS Türkiye Sistem İş Grubu Müdürü Bora Aras
ASUS Türkiye Sistem İş Grubu Müdürü Bora Aras

Bölgenin en büyük ASUS ofisi olan ASUS Türkiye, Kuzey Afrika operasyonlarının yönetilmesi için merkez seçildi. Daha önce Tayvan’daki genel merkezden yönetilen Kuzey Afrika bölgesindeki operasyonlar yapılan bu değişiklikle tek bir merkezden ve kolay ulaşım imkanıyla yönetilebilecek. ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras, yapılan bu yeni değişiklikle ASUS Sistem İş Grubu Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Müdürü unvanını kazandı.

Yenilikçi ürünleriyle dijital çağa yön veren ASUS, Kuzey Afrika bölgesindeki operasyonlarını Türkiye ofisinden yönetme kararı aldı. Bu yeni kararla ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras, ASUS Sistem İş Grubu Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Müdürü unvanını aldı.

ASUS’un bölgedeki en büyük ofislerinden biri olması nedeniyle ASUS Türkiye, Tunus, Fas ve Cezayir’i kapsayan Kuzey Afrika operasyonlarını yönetmek üzere seçildi. Daha önce Tayvan’daki ASUS genel merkezine bağlı olan Kuzey Afrika bölgesindeki satışlar bu değişiklikliğin getirdiği bölgesel yakınlaşmayla artık daha verimli yönetilebilecek.

ASUS, piyasa açısından farklılıklar gösterse de temel konfigürasyonları aynı olan Tunus, Fas ve Cezayir’e Fransızca ve Arapça klavye gönderiyor. Bu bölgeden ASUS’un 2014 için beklentisi, taşınabilir bilgisayar pazarında 100.000 adetlik satışa ulaşmak.

ASUS Türkiye, Tunus ve Fas’taki satış operasyonlarına başlamış durumda. Cezayir’de ise 2014’ün ikinci çeyreğinde satışa başlanacak.

ASUS Sistem İş Grubu Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Müdürü Bora Aras, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ASUS Türkiye olarak genel merkezimize, bize bu sorumluluğu verme güveni aşılamış olmaktan gururluyuz. Kuzey Afrika gelişmekte olan bir bölge ve ASUS bölgede pazar payını artırmaya başladı. 2014’te Kuzey Afrika bölgesinin 1 milyon adetlik taşınabilir bilgisayar pazarında önemli bir oyuncu olma hedefimiz var ve bu konuda elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

ASUS Hakkında

Dünyanın en iyi üç dizüstü bilgisayar sağlayıcısından biri olmasının yanı sıra dünyanın en çok satan ve en çok ödül kazanmış anakartlarının üreticisi ASUS, yeni dijital çağa yön veren bir şirkettir. Anakart, ekran kartı, optik sürücü, monitör, masaüstü, Eee Box ve hepsi bir arada bilgisayarlar, dizüstü, netbook, tablet bilgisayar, sunucu, multimedya ve kablosuz çözümler, ağ aygıtları ve cep telefonlarını kapsayan ASUS tasarımları ve ürünleri, geniş portföyü ile bugünün dijital evlerinin, ofislerinin ve bireylerinin ihtiyaçlarını tamamıyla karşılamaktadır. Gücünü yenilikten alan ve kaliteden ödün vermeyen ASUS, yenilikçi ürünleri ile 2013 yılında 4256 adet ödül kazanmış; Eee PC™ ile PC sektöründe çığır açan ürünlere imza atmıştır. Dünya çapında 12.500’den fazla personeli ve 3800 mühendisten oluşan birinci sınıf AR-GE ekibiyle ASUS, 2013 yılında yaklaşık 14 milyar dolar satış cirosu gerçekleştirmiştir.